Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Koncz Zsuzsa a RTL.hu-nak adott interjúban világos mondótokkal tette helyre a hatalmat, mint, ahogy fogalmazott: a rendszerváltást követően csak néhány évig volt nagyjából demokráciának nevezhető kormányzás Magyarországon.

A Békét és reménységet című dalát fogja előadni az év utolsó napján Koncz Zsuzsa az RTL Klubon, ennek apropóján készített az énekesnővel a csatorna hírportálja egy interjút.

Koncz Zsuzsa elmondta, hogy a gimnáziumban franciát tanult, és rokonai is éltek Franciaországban, gyakori vendég voltam náluk. Ez volt az első idegen nyelve, így jól ismeri a francia történelmet és kultúrát.

A franciák a francia forradalom óta ismerik és gyakorolják a  demokrácia műfaját. Nekünk több mint kétszáz év hátrányunk van velük szemben. Itt mindenről megy a vita, döcögősen alakul a közös nevező, és aztán hogy azt be is tartsuk, még nehezebb- fogalmazott Koncz

A rendszerváltást követően csak néhány évig volt nagyjából demokráciának nevezhető kormányzás Magyarországon. Feltehetően ez az idő kevés ahhoz, hogy igazi demokratikus hagyomány alakuljon ki.

Kérdésre elmondta, hogy a rendszerváltásban egyáltalán nem csalódott, csak abban, ami utána jött. Abban az oda-vissza teszetoszaságban, ami az elmúlt kb. 15 évet jellemzi, melyben szinte lehetetlen szilárd pontot találni.

Az iskolai tanulmányaira és az oktatás mostani helyzetére vonatkozó kérdésre Koncz Zsuzsa királynőien elegáns választ adott:

Annyira örülök, hogy „ismert erdei köröknek” nincs más elfoglaltsága, mint tanárokat kirúgatni, lebecsülni, nyilvánosan megalázni, miközben az általuk vezetett  magyar gazdaság épp az összeomlás határán van.

Felfoghatatlan, miért kell az oktatás, a tudás, a szellemi munka, egyáltalán a magyar értelmiség presztízsét tönkretenni. Mitől gondolhatja bárki is, hogy értelmiség nélkül boldogulhat egy ország?- teszi fel a kérdést Koncz Zsuzsa

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: