Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már saját maguk se tudják követni a hülyeségeiket Orbánék. Mindenki emlékszik rá, hogy a megyéket 2023. január elsejétől vármegyéknek hívják. Ezt az propaganda átnevezést azonban saját költségvetésüknél elfelejtették- szúrta ki a HVG Azt már mi tesszük hozzá, hogy lehet Orbán el sem olvasta, „mit ír alá”.

Annyira rohamtempóban írták meg a 2023-as költségvetést, hogy belegabalyodtak a saját jogalkotási tempójukba, még gyorsan a büdzsé hatályba lépése előtt ki kellene cserélni a megyei szót vármegyeire a kormányhivatalok juttatásait rendező sorokon.

Óriási munkában vannak a minisztériumok dolgozói, hogy minden jogszabályban átírják a megyei szót vármegyeire, mielőtt január 1-jén átnevezik a megyéket. Az elmúlt hetekben napi szinten jönnek ki a rendeletek, néha több száz oldalon keresztül csak azt sorolták, hol kell átírni a megyei szót.

Az utolsó pillanatban elkészült a 2023-as költségvetés teljesen átírt verziója is. És úgy tűnik, hogy ezt valahogy elfelejtették átfuttatni egy egyszerű keresőn, ugyanis a kormányhivatalok támogatásáról szóló soroknál mintha kiment volna a büdzsé összeállítóinak fejéből, hogy 2023-tól már vármegyei kormányhivatalok lesznek, nem pedig megyeiek. A 2023-as költségvetésben a jelen állás szerint megyeiek szerepelnek. Sőt, a vármegyei szó nem is található meg az átírt verzióban- írja a HVG

Mondjuk ebből a történetből is jól látszik, hogy már az államigazgatás se nagyon veszi komolyan a Fidesz baromságait és sehogy nem áll rá a nyelvük a vármegyére, de mindenki nyugodjon meg, még van az évből egy kicsi idő, addig gyorsan kijavíthatják az ultraciki hibát. De történet nagy tanulsága az, hogy lehet Orbán el sem olvasta mit írt alá…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: