Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tamás Gáspár Miklós, filozófus a HVG-nek adott egy interjút, amiben szívbemarkolóan fájó és egyben igaz kritikát mondott Orbán Viktor rendszeréről.

TGM biztató jelnek látja a mostani tanár-diák-szülő tüntetéseket, amely azt bizonyítja, hogy vannak morális energiák a társadalomban, szépen tudnak viselkedni, nagylelkűen, még közeledni is tudnak egymáshoz, például az egyházi iskolák a világiakhoz.

Szerinte nem csak ellenzékiek és nem csak széplelkek akciójáról van szó; a maradék 8-9 millió ember is szeretne szebb, emberhez méltóbb életet élni, és tesz is lépéseket ez irányban.

Orbán Viktor nem számít sokat ebben a pillanatban. Amit csinál, az infantilis hazudozás, gyengeség, hatalom nélküli trükközés.

Ezt azzal támasztotta alá a filozófus, hogy Orbán Viktor 12 éve már csak a múlt. Pár héttel ezelőtt nem mondhatta volna azt Matolcsy, amit mondott, vagy Ókovács nem bírálhatta volna az egyik fideszes megmondóembert.

Vannak különböző érdekcsoportok, de nincs racionálisan megszervezett központi hatalom és egységes akarat, amely vinné valamerre a társadalmat.  Én összevisszaságot látok, káoszt, és nemcsak Magyarországon, hanem máshol is Kelet-Európában- érvelt a TGM

Szerinte az értékek a kis közösségi szerveződésekben vannak. Csak az van, amit az emberek a Fertő tó mellett, a Balatonnál, Tatán tesznek, vagy épp Veszprémben. Milyen fantasztikus, hogy arról vitatkoznak, hogyan kell kinézni a templomuknak. Ezek fontos, figyelemre méltó kezdeményezések.

Lesznek még ilyenek. Mint ahogy a reformkorban voltak olyan emberek, például Széchenyi és barátai, akik jó ügyekre áldoztak akár a saját vagyonukból. Nem haltunk meg, van kultúránk, ami nagyon barbárosodik, nagyon sötét, de még létezik- zárja sorait TGM


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: