Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzéki verseny fontos, de ennél fontosabb hogy le kell váltani az Orbán-kormányt – így reagált Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke Gyurcsány Ferenc ellenzéknek szóló  Facebook-bejegyzésére.

Hozzátette, a szocialisták abban egyetértenek Gyurcsánnyal, hogy az ellenzéken belül kell a teljesítményverseny, de annak is a legjobb eszköze az előválasztás. Arról azonban nem szabad elfelejtkezni, hogy a közös érdek az, hogy le kell váltani az Orbán-kormányt.

„Gyurcsány Ferenc a véleményét mondta el az ellenzéki együttműködésről Facebook-bejegyzésében. Ebben többek között azt írta, hogy az együttműködés nem törvényszerűen jelenti azt, hogy meg kell egyezni az elfogadhatatlannal, az alig, vagy egyáltalán nem létezővel. Az MSZP azt mondja, hogy az előválasztás a legjobb eszköz arra, hogy ez eldőljön” – válaszolta Komjáthi Imre, amikor Hírklikk rákérdezett, mi a vélemény a DK-s politikus posztjáról.

(Gyurcsány Ferenc Facebook posztjában többek közt azt írta: „Az ellenzék jelenlegi áramlatai, mozgalmai, pártjai egészen addig együttműködésre kötelezettek, amíg Orbán elvetemült rendszere létezik. (…) Egyszerre van együttműködési kötelezettség és verseny az ellenzéki szereplők között. A verseny ugyanakkor nem politikai- és karaktergyilkossági kísérlet, nem totális háború, az együttműködés pedig nem az elfogadhatatlan, esetleg a nem vagy alig létező egyenrangú elfogadása. Teljesítményversenyre van szükség.”)

 

Komjáthi úgy vélte, az előválasztáson a választók fogják megmondani, hogy ki az elfogadhatatlan, ki az alig, vagy egyáltalán nem létező, ez ott feketén-fehéren kiderül. Hozzátette: egyébként abban a szocialisták egyetértenek Gyurcsány Ferenccel, hogy kell a teljesítményverseny, de annak is a legjobb eszköze az előválasztás.

Természetesen tartalmi versenyre is szükség van – szögezte le az MSZP társelnöke. Ezért – mivel most van rá idő és lehetőség -, beszéljenek arról például, hogy miközben a DK azt mondja, hogy mindenkinek adót kell fizetni, az MSZP azt, hogy a minimálbér legyen adómentes. Vagy arról, hogy másképp gondolkodnak a szocialisták a határon túliakkal való kapcsolatról, mint a DK.

Komjáthi szerint „akkor ezekről legyen köztünk tartalmi vita, és az része lesz a teljesítményversenynek is.

Az MSZP eddig is együttműködéspárti volt, most is az. Készül arra, hogy önállóan méresse meg magát, de nyitott az együttműködésre. Komjáthi Imre leszögezte, az nem kérdés, hogy az önkormányzati választásoknál együttműködésre van szükség, az EP-választásokon pedig majd eldől, hogy önállóan, vagy közös listán indul-e az ellenzék. Az MSZP mind a két lehetőségre készen áll.

Komjáthi Imre kifejtette, van, amikor az ember vehemensebben, vagy keményebben reagál dolgokra, de nem ez a fontos, hanem az, hogy mi a közös érdek. A közös érdek pedig az, hogy le kell váltani az Orbán-kormányt.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: