Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Talán mindenkinek beégett a Fidesz egyik választási ígérete, hogy ne mi magyarok fizessük meg a háború árát. Most nagyon úgy tűnik, hogy mégis mi fogjuk. Újabb benzináremelést jelentettek be péntekre.

„Ne mi magyarok fizessük meg a háború árát”- ígérte a választási kampányban Orbán Viktor. A Fidesz ígéretével szemben, most nagyon úgy fest, hogy mégis mi fizetjük meg ennek az árát elég vaskosan. Miután tavaly év végén Orbánék megszüntették a benzinársapkát a Népszava készített egy összeállítást, amiből világosan kiderül, hogy Közép-Európában Magyarországon legdrágább az üzemanyag.

Ennek ellenére péntektől újabb áremelés jön a kutakon, ami most csak a benzin árát érinti – írja a Holtankoljak.net. A kutakon bruttó 6 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár a hét második felében, ez pedig várhatóan a benzinkúti árakban is jelentkezni fog – a 95-ös benzin átlagára így elérheti a 658 forintot is, ami a héten már a második áremelkedés.

Közben a Pénzcentrum megjegyzi, hogy még a spanyol turistaparadicsomban a  Kanári-szigeteken is sokkal olcsóbb tankolni, mint Magyarországon: ott már nincs egy euró egy liter benzin, azaz 400 forintba kerül. A gázolaj pedig majdnem 250 forinttal olcsóbb ott, mint Magyarországon lesz péntektől. A portál azt is megjegyzi, hogy bár Szlovéniában nem is volt benzinársapka, ott mégis 500 forint a benzin literje.

Az szemmel látható tehát, hogy az Orbáni-politika csődöt mondott. Az MSZP kínál megoldást a helyzetre, az ellenzéki párt az Európa rekorder adó, az ÁFA-mértékét csökkentené a benzinen.

A párt a közleményében megjegyzi, hogy Ausztriában, Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában is olcsóbb a benzin.

Az MSZP már régóta mondja, hogy legalább a háború időszakára 5%-ra kellene csökkenteni a benzin áfáját. Ha a kormány lemondana az áremelkedések miatti extra áfabevételéről, az áremelkedés sem lenne akkora- zárják soraikat.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: