Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz hibájából nő az elszegényedés kockázata, az MSZP szerint elkerülhetetlen az áfacsökkentés-  írja Korózs Lajos, az MSZP alelnöke közleményében

A TÁRKI legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy a társadalom egyre szélesebb rétegeit veszélyezteti az elszegényedés; már nem csak az alacsony nyugdíjjal rendelkezők tartoznak ide, hanem megjelentek a csoportban a diplomások és a fővárosiak, a szegénységi kockázatnak kitettek csoportjában a gyereküket egyedül nevelők állnak az élen- hívja fel a figyelmet Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

Hangsúlyozza, hogy 2022-ben a dolgozók kétharmada nem kapott béremelést a magas infláció ellentételezésére, ráadásul annyival rosszabb a magyarok helyzete uniós honfitársaikhoz képest, hogy a magyar lakosság többségének nincsenek olyan felesleges kiadásai, amiből lefaraghatna.

Az MSZP továbbra is fenntartja azt a javaslatát, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 0 százalékra csökkenjen! Nem értünk egyet Orbán Viktorral, aki decemberi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „nem lesz áfacsökkentés”, miközben jól látható, hogy más európai kormányok ezzel az eszközzel is segítenek a lakosságnak- emlékeztet Korózs Lajos

A szocialista politikus arra is felhívja a figyelmet, hogy Spanyolországban 6,8 százalékos infláció mellett is eltörölték az alapvető élelmiszerekre kivetett áfát, nálunk 22,5 százalék mellett fontolóra sem veszi a kormány.

Olyan brutális élelmiszeradó ugyanis sehol nincs Európában, mint amit a kormány szed be a magyaroktól! A Fidesz minden bevásárlást megdrágít, mondhatni ahányszor a magyar családok bevásárolnak, a Fidesz annyiszor nyúlja le őket!

Nem véletlen, hogy a KSH kimutatása szerint az élelmiszer-kereskedelemben 6,7 százalékos volt a visszaesés, ugyanakkor hiába a spórolás, a brutális drágulás miatt így is több pénzt költöttek a boltokban az emberek, mint egy évvel korábban- mutat rá

Az MSZP szerint az áfacsökkentés az általános elszegényedés miatt komoly segítséget jelentene a szociálisan nehéz helyzetben lévők számára, ezért ragaszkodik az igazi baloldal pártja az alapvető élelmiszerek áfájának 0 százalékra történő csökkentéséhez.

Az MSZP a rezsiSTOP keretében azt is kezdeményezi, hogy a háztartási energia adója legyen csak 5 százalék, a 12 forintos paksi áramot pedig adják annyiért, amennyibe az kerül, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás, és induljon országos szigetelési program!

A propaganda média nem közli le az ellenzéki pártok közleményeit, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több emberhez eljussanak az ellenzéki hírek is.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: