Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több ezren gyűltek össze a budapesti Kölcsey Gimnázium elő, továbbra is a tanárokért álltak ki: így fogadták a Budapestre érkező Tudásmenetét.

Mint, ahogy a HírHugó is beszámolt róla hétfőn reggel fél nyolckor Miskolcról indult el a „Tudásmenet az oktatásért”, a dolgozói érdekképviseletek valamint a Tanítanék és más oktatási mozgalom közös szervezésében, Az országon áthaladó menet célja az volt, hogy továbbra is fenntartsák a figyelmet az oktatás ügye iránt.

A hatodik napon, vagyis ma Gödöllőről Budapestig a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban zárul a vonulás. Az indulás és az érkezés helyszíne szimbolikus jelentőségű. Miskolcon történ meg, hogy a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét megfosztották pozíciójától. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban pedig az első komolyabb kirúgás zajlott, itt öt pedagógust bocsátottak el azonnali hatállyal.

A résztvevők délelőtt lépték át Budapesten határát Cinkotánál a 3-as úton, ahol nagy tapssal fogadták őket. Innen már népes tábor kísérte a menetelőket az Örs vezér terére, ahol ismét több százan csatlakoztak be a Miskolcról indult menethez.

Innen a Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz vonul a tömeg, itt közös kiállással ér véget a hatnapos Tudásmenet, melyen több ezren vettek részt. „Nincs tanár, nincs jövő” – skandálják a Kerepesi úton. Sok autós dudálással fejezi ki szimpátiáját, de olyan is volt, aki kiszállt és megtapsolta a menetet- számolt be róla a Telex

Tudásmenet a Kerepesi úton

„Ha semmi nem fog változni az oktatásban, csak megvalósul az a sok kis összefogás, amivel fogadtak minket a településeken, már megérte” – mondta a Telex tudósítójának Totyik Tamás, a PSZ alelnöke.

Ő az egyik résztvevők, aki teljesítette a 180 kilométeres távot. Mint fogalmazott, rengeteg szeretetet kaptak útközben, számára abszolút pozitív élmény volt ez a hat nap.

Szűcs Tamás, a PDSZ tagja már sántítva gyalogolt az utolsó kilométereken. . Szűcs szerint helyben van szükség kiállásra, ez hozhat majd változást. „Mindenkinek a saját eszközeivel kell küzdeni – fogalmazott -, mert nehéz tüzérséggel lőnek ránk”.

Délután 16 óra után már a Hősök terét is elhagyta a menet, és alig negyed óra múlva megérkezett Kölcsey Ferenc Gimnázium elé, ahol Coolio Gangsta’s Paradise című számával fogadták őket. Itt ért véget a 180 kilométeres menet.

Szűcs Tamás (PDSZ) arról beszélt: az volt a legfontosabb pillanata az úton, amikor az egyik kollégájuk a gyöngyösi szálláson elmondott egy történetet, ami így szólt: „Mi a különbség a pokol és a mennyország között? Az, hogy a pokolban egy hatalmas asztalnál, irgalmatlanul hosszú kanállal próbálnak enni az emberek, próbálják betömni a szájukba a falatot, de a hosszú kanál miatt képtelenek enni. A mennyországban az emberek ugyanilyen terített asztalnál, ugyanilyen hosszú kanállal egymást etetik.” – mondta Szűcs a tömegnek.

Strbka Anna bejelentette, hogy a diákok nem hagyják abba a tavaly elkezdett oktatási akciókat. A jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a vidéki terjeszkedésre, vidéki fórumokat szerveznek, január 31-re pedig ismét országos akciót hirdetnek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: