Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ami az RTL képernyőjén a Való Világban történt remek példa arra, hogy a politikai és újságíró elit miért és hogyan van eltévedve, de legyen ez tanulság a sok -ahogyan régebben mondták- tudálékos nyelven népnevelő kormánypártinak, de ellenzékinek is egyaránt.

Történ az, hogy minap a Való Világ című műsorban az RTL szerkesztői egy kvíz kérdéssort állítottak össze. Igazából egyetlen közéleti kérdés volt, ami nekünk, akik politikával foglalkoznak kisujj gyakorlat. De nagy tanulság, hogy a 11 játékosból kerek nulla tudta a jó választ.

No nem csigázom tovább a kedves olvasót, a kérdés az volt, amin elhasaltak a Való Világ játékosai, hogy kik alkotják a V4-eket. Azt megfejtették, hogy a Visegrádi négyekről lehet szó, bár már abból is volt kisebb vita, hogy vajon tényleg ez a nemzetközi együttműködés lehet-e?

 

Szóval a közös erővel megszületett megfejtés: Magyarország, Ausztria, Románia és Ukrajna volt. Nem rossz, legalább hazánkról tudták, hogy a tagja. De, hogy Szlovákia, Csehország és Lengyelország a helyes válasz azt már nem.

Persze most fel lehet hördülni, hogy ezek milyen gyökerek. A helyzet az az, hogy nem azok mert, arra a kérdésre pl csont nélkül tudták a választ, hogy pl a fülben vannak a legkisebb csontok, vagy mi  a dihidrogén-monoxid. Magyarul azokat, amiket a magyar általános és középiskolás rendszer szépen megtanít nekik, ahol kb a nemiséggel egyenértékű tabu a politika is. (persze ez nem minden országban van így, pl Skandináv országokban van olyan tantárgy hogy politika, meg is lehet nézni hol tartanak ezek az országok)

A társaság is vegyes, van köztük diplomás, érettségizett és szakmával rendelkező, pont mint a normális Való Világban. De azért ez remekül rávilágít arra is, hogy Fideszék pontosan értik, hogy a „ Piros lett a paradicsom, nem sárga- Magyarország előre megy nem hátra” ezerszer többet ér, mint amikor kiáll bármelyik ellenzéki és azt mondja, hogy kétkulcsos adórendszert, vagy csökkentsük az ÁFÁ-t…

Mi az az ÁFA? Mi az a kétkulcsos adórendszer? Mert ha ezek a kérdések lettek volna nincsen kétségem afelől, hogy azon is csúnyán elhasaltak volna a Való Világ játékosai. Szóval kedves ellenzéki politikusok és újságírók, értsétek meg, hogy el kell hagyni ezt az elitista és „tudálékos” nyelvet, mert nem érthető a közembernek, amit vakarásztok.

S mégegyszer: nem azért mert gyökerek, hanem azért mert a magyar iskola rendszer dihidrogén-monoxidra tanítja meg őket, de a demokrácia szabályaira nem, pedig 32 éve abban élünk… szóval kedves elit nézegessétek csak a Való Világot és értsétek meg, mert az lenne a dolgotok.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: