Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Uniós Erasmus ösztöndíjprogram felfüggesztése a magyar felsőoktatási szféra lemaradásához vezet- írja Kunhalmi Ágnes közleményében

A fideszes egyetemi modellváltással gyakorlatilag az állam kilépett a felsőoktatás fontos szereplőinek köréből. Előrelátható volt, hogy az egyetemek alapítványi kiszervezésének súlyos következményei lesznek- szögezi le Kunhalmi

Az Európai Bizottság döntése az Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogram, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram forrásainak felfüggesztése súlyos hátrányokat okoz a magyar egyetemi felsőoktatási szférának, az intézményeknek és több tízezer hallgatónak.

Kunhalmi szerint nem engedheti meg magának a magyar felsőoktatás, hogy lemondjon ezekről a forrásokról. Ha nem tudja a felsőoktatási kormányzat ezt a helyzetet megoldani, akkor a magyar hallgatók tízezrei esnek el nemzetközi kapcsolatépítéstől és új tudás megszerzésétől, amely összességében Magyarország további lemaradásához vezet.

A képviselőnő arról is tájékoztat, hogy az MSZP levélben fordul Csák János felsőoktatásért felelős miniszterhez, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az Európai Bizottsággal. Keressen megoldást arra, hogy Magyarország ne veszítse el az Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogram, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram nyújtotta lehetőségeket és forrásokat.

Ebből a videóból megtudhatod, hogy pontosan mi azaz Erasmus ösztöndíj program

Kunhalmi Ágnes leszögezi, hogy kizárt, hogy a decemberi döntésről a kormány nem értesült. Milyen lépéseket szándékozik tenni vagy tett eddig a kormány, hogy ne érje hátrány a hallgatókat? Tett-e már bármit a helyzet megoldásáért, hogy az uniós programokból ne essenek ki az érintett egyetemek?

A kormány a közoktatást és a felsőoktatást eltérő módon központosítja. Az előbbit bürokratikus hivatali rendszeren keresztül, az utóbbit pedig úgy, hogy vezető fideszes politikusokat állít a közalapítványi kuratóriumok élére.

Miközben a kormány az egyetemek autonómiájának növelését a kormányzati beavatkozások megszüntetését kommunikálja, valójában közvetlen politikai irányítás alá helyezi azokat.

E megoldással az is a célja, hogy a Fidesz jelenleg és a kormányzati hatalmának elvesztése esetén is meghatározó befolyást gyakoroljon a leendő magyar értelmiség egészének ideológiai arculatára- zárja közleményét Kunhalmi


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: