Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Budapest IX. és X. kerületében élő, közel 800 családnak az MVM Zrt. piaci, azaz a korábbi ár nagyjából nyolcszorosán számláz. Többen nem fűtenek, és a melegvízzel is spórolnak azokban az önkormányzati lakásokban, melyek kimaradtak a kormány rezsitámogatásából- számolt be az ATV Híradó 

 

Egy ferencvárosi ház is egyike annak a tizenkét önkormányzati bérlakásnak a fővárosban, ahol szociálisan rászorulók élnek. Azonban ők tavaly szeptemberben kimaradtak a rezsivédelemből, ugyanis az önkormányzati ingatlanok nem minősülnek társasháznak.

A Budapest IX. és X. kerületében élő, közel 800 családnak az MVM Zrt. piaci, azaz a korábbi ár nagyjából nyolcszorosán számláz. A polgármesterek akkor a kormányhoz fordultak.

Ezt követően, mindössze egy hónapon belül Németh Szilárd és Láng Zsolt kormánybiztosok bejelentették: ezek a házak augusztus elsejéig, visszamenőleg megkapják a teljes rezsicsökkentést. A rendeletből azonban kimaradt, hogy az intézkedés visszamenőleges hatályú.

„Most akkor költözzön vissza az ember nyomorba, hogy ki tudjon fizetni egy számlát?” – tette fel a kérdést az ATV Híradó stábjának egy érintett lakó. Azonban nem ő az egyetlen, akit felbosszant a bizonytalanság. Egy másik hasonló cipőben járó hölgy is nehezményezi, hogy öt hónapja semmilyen számlát nem kaptak a szolgáltatótól. Elmondása szerint nem mernek fürödni és mosni sem, ráadásul egyáltalán nem is fűtenek.

„Azért nem kaptak eddig számlát a bérlők, mert bíztunk a törvénymódosításában”
– ezt már Ferencváros polgármestere mondta. A hatályos rendelet alapján azonban Baranyi Krisztinának sincs túl sok lehetősége. Hozzátette, a rendelet megjelenése óta folyamatosan intézkedik.

Először a kormánybiztosnak jelezte, hogy kimaradt a rendeletből a visszamenőleges hatály, de ők az MVM-hez irányították, ahol közölték: a törvény szerint decemberig piaci áron kell számlázniuk.

„A kormány nem segít ígérete ellenére. Magasabb rezsit kell, magasabb árat kell kifizetni a szociális lakásban élőknek, úgyhogy elkezdjük kiszámolni, hogy mennyi ez a különbözet, megpróbáljuk megtalálni a jogi kereteit is, a jogszabályai kereteit abban, hogy mi egyáltalán tudjuk ebben a helyzetben segíteni” – fogalmazott az ATV Híradójának a kerület polgármestere, aki úgy látja, ehhez a költségvetésben több mint 100 millió forintot kellene lekülöníteni.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: