Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy már szinte az összes média beszámolt arról, hogy az Európai Bizottság kizárna több alapítványi fenntartású egyetemet is az Erasmus ösztöndíj programból. Navracsics Tibor szerint a szervezet korábban nem kifogásolta az aktív politikusok részvételét a közérdekű alapítványok kuratóriumában, azonban ez akkora ferdítésnek bizonyult, hogy az Európai Unió bizottság ezt a kijelentést már kénytelen volt dokumentummal cáfolni.

Az Európai Unió  Európai Bizottság nevű intézménye (ez kb az EU kormányának felel meg) még december végén tájékoztatott több alapítványi fenntartású, illetve közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működő magyar felsőoktatási intézményt arról, hogy kizárná őket az Erasmus+ programokból.

A döntésre azóta az egyik minisztérium, valamint Navracsics Tibor uniós források elosztásáért felelős miniszter is reagált, aki elmondta, hogy a tárgyalásokon egyszer sem merült fel, hogy az Európai Bizottság kifogásolná az aktív politikusok részvételét a közérdekű alapítványok kuratóriumában. Ez azonban oltári nagy lódításnak tünik.

 

Ugyanis az Európai Bizottság szóvivője elküldött az RTL Híradónak egy tavaly november 20-án kelt dokumentumot, amelyben a kormány intézkedéseit értékelték. Ebben az áll, hogy a kormány javaslatára a parlament elfogadott ugyan új összeférhetetlenségi szabályokat az egyetemeket működtető közérdekű vagyonkezelő alapítványokra, de a magas rangú politikai tisztségviselőket nem zárták ki a kuratóriumokból, szemben a tárgyalásokon a bizottság által megfogalmazott kéréssel.

Eszerint a dokumentum szerint a bizottságnak volt korábban ilyen kérése, és azt is írták, hogy elégtelennek tartják a magyar kormány korrekciós intézkedéseit ebben a kérdésben- szögezi le az Európai Unió kormánya

A Hírhugó is megírta, hogy a Qubitnak Fazekas János, az ELTE Közigazgatási Jogi Tanszékének docense arra, hogy az Európai Bizottság felfüggesztené az alapítványi fenntartású magyarországi egyetemek részvételét az Erasmus+ programban így reagált: „Ez olyan, mintha atombombát dobtak volna a hazai felsőoktatásra”

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az Európai Unió dokumentummal cáfolta az Orbánista politikus szavait, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa, hogy ferdítenek.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: