Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL híradója készített egy körképet, amiből kiderül, hogy az összes szomszédos országban olcsóbb az üzemanyag, mint Magyarországon. Most visszafizeti a magyar az benzin ársapkát- így lehet összegezni az RTL összeállítását.

Főként a 27 százalékos áfa lehet az oka, hogy a környező országokban jóval olcsóbb az üzemanyag, mint Magyarországon – mondta az RTL Híradónak a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Közben az RTL beszámolt arról is, hogy beindult az úgynevezett negatív benzinturizmus, ami azt jelenti, hogy a határ mellett élők közül egyre többen tankolnak külföldön. Megéri, hiszen Romániában akár 110-130 forintot is lehet spórolni literenként, és nem csak a benzinen.

 

Horvátországban is sokat lehet spórolni, ha valaki a határ közvetlen közelében lakik, és üres tankkal indul el, vagy majdnem üres tankkal, és teletankolja, akkor tud egy 5-6 ezer forintnyi megtakarítást elérni – mondta az RTL stábjának egy magyar tankoló.

Ez nem véletlen, ugyanis az ominózus horvátországi benzinkúton – 400 forintos euroval számolva – a 95-ös benzin literenként 118, a gázolaj 122 forinttal olcsóbb, mint Magyarországon- világít rá az RTL összeállítása

Szlovákiában a 95-ös benzin körülbelül ötven, a gázolaj hatvan forinttal olcsóbb. Az összes szomszédos országban alacsonyabbak az árak, beleértve Ausztriát is. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint az árak nem azért magasak Magyarországon, mert a benzinkutak kompenzálni szeretnék az ársapka miatti veszteségeiket. Grád Ottó főként az extra magas általános forgalmi adót okolja, aminél nincs nagyobb az Európai Unióban.

Sajnos a beszerzési árakat Magyarországon 27 százalékos áfa terheli, és nézve a környező országokat – még a magasabb jövedéki adót alkalmazó országok esetében is – ezen az árszinten az áfakülönbözet már olyan mértékű, hogy emiatt Magyarországon drágább az üzemanyag, mint a környező országokban– mondta az RTL Híradónak Grád Ottó.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: