Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Győr és annak környékéről egyre több botrány érkezik, most a 24.hu borított egy érdekes cikket: A csokonyavisontai önkormányzat megszabadult a település fürdőjétől, a vásárló egy vállalkozó volt, aki azonban gyorsan továbbpasszolta azt Hajtó Péter, Fideszes képviselő családjának cégéhez- írja a 24.hu

Szeptemberben bezárta az önkormányzat a a csokonyavisontai gyógyfürdőt, amely december közepén részlegesen újranyitott. A 24.hu cikke szerint a fürdőt nyílt tenderen értékesítették az egyetlen pályázónak, egy környékbeli építési vállalkozónak, aki azután két részletben passzolta el azt a győri fideszes képviselő, Hajtó Péter családjának.

 

A 24.hu bemutatja, az is részletesebben, hogy a fürdőt évek óta próbálják értékesíteni.  Az augusztusban kiírt pályázatra csak a Barcsra bejegyzett Bau-Lizéna Kft. jelentkezett. A pályázatot szeptemberben az önkormányzat eredményesnek nyilvánította, egyben bejelentette, hogy a fürdő a felújítások és fejlesztések érdekében átmenetileg bezár.

A cég és az önkormányzat október 3-án írta alá az adásvételi szerződést, 440 millió forintos árral, több olyan kitétellel, amely az önkormányzatnak fizetendő összeget csökkentette. Október 11-én a Bau-Lizéna Kft. eladta a fürdőt üzemeltető cég nyolcvan százalékos üzletrészét a Hafe-Hungary Kft.-nek, Hajtó Péter győri fideszes önkormányzati képviselő családi cégének.

Csokonyavisontai gyógyfürdő

A 24.hu megkereste Zömbik Imrét, a Bau-Lizéna Kft. tulajdonosát arról érdeklődve, hogy miért pályázott a fürdőkomplexumra, és miként született meg a döntés, hogy szinte azonnal további is adja azt, de nem válaszolt.

Hajtó Péterék családi cége a fideszes politikus édesanyjának nevén van, a lap a fejlesztést firtató kérdéseire azonban ő válaszolt. Elmondta: a fürdő számára a termálvíz „nem megfelelő”, a működtetésre alkalmatlan összetétele jelentett rendkívüli problémát, azt arzénmentesíteni kellett, mostanra azonban minden szükséges hatósági engedély rendelkezésre áll.

Elismerte, hogy a tulajdonosváltás gyorsan zajlott, ennek oka, hogy amikor „be akartak, be kellett szállniuk”, akkor az üzletrész nyolcvan százalékát megvásárolták, de kötöttek egy opciós szerződést is a maradék megvételére, később pedig ezt érvényesítették. Közölte azt is, hogy a Bau-Lizéna Kft.-re kivitelezőként a későbbiekben számítanak.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: