Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem engedik el a zsíros egyetemi vezetői állásokat a Fidesz vezetők, hanem inkább a magyar államkaszából fizetik ki az EU által felfüggesztett Erasmus ösztöndíjakat- ezt jelentették ma be kormányinfon

Gulyás Gergely kvázi kormányszóvivő, de valójában valami nagyon fontos miniszter ma azt jelentette be, hogy Fideszék véletlen se állnak fel a zsírós, jól fizető egyetemi vezetői állásaikból, hanem inkább a magyar adófizetők pénzéből kifizetik az Erasmus ösztöndíjakat.

Az Erasmus az EU által műkódtett ösztöndíj program, az év elején robbant a hír, hogy az EU kizárja azon magyar egyetemeket, melyeket a Fidesz egy alapítványi formában kényszerített és ezen alapítványokat tele ültette vezető Fidesz politikusokkal.

Az EU azt kifogásolja, hogy az egyetemeket tudósok és professzorok szokták vezetni, nem vezető politikusok, ezért hivatalos dokumentumban kezdeményezte, hogy ezt a rendszert szüntessék meg Orbánék.

A HVG riportere kérdésben el is mondja a kormányinfon, hogy tavaly az EU igényeinek megfelelően módosítást nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy politikai felsővezető nem lehetnek egyetemi kuratóriumi tag, majd ezt a módosítást a Törvényalkotási Bizottság elvetette. Magyarul Fideszék nem voltak hajlandóak lemondani a zsírós állásokról.

Gulyás Gergely mégis azt állítja, mindenben úgy jártak el, ahogy „Brüsszellel” megegyeztek. Szeretnék azt hinni, hogy félreértésről van szó, Navracsics Tibor fog egyeztetni a kérdésről.

Az idei ösztöndíjakra vonatkozó szerződéseket már aláírták, a jövő évi ösztöndíjak kifizetését a kormány magára vállalja. Ha az egyeztetések nem vezetnek eredményre, Magyarország pert indít az Európai Unió Bíróságán.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: