Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harangozó Tamás, szekszárdi illetőségű MSZP-s képviselő a Facebookon egy nyílt levélben hívta fel a figyelmet, hogy Szekszárd kórházában van olyan műtét amire már közel 2 évet kell várni.

2021. szeptemberében felháborodva írtam arról, hogy a Szekszárdon működő Tolna megyei Balassa János Kórházban átlagosan 494 napot kell várni egy csípőprotézis műtétre. Mit gondolnak, javult azóta a helyzet?- tette fel a kérdést a képviselő

Majd el is árulta a választ: hát nem, sőt sokkal rosszabb lett. Jelenleg ugyanis a hivatalos adatok szerint átlagosan 679 napot kell várnia annak, akit Szekszárd kórházában az ortopéd szakorvos csípőprotézis műtétre küld.

Ez majdnem két év várakozást jelent, fél évvel többet, mint  2021 szeptemberében. Két év telhet el egy idős embernek fájdalommal élve, nehéz mozgással, sőt, aki még aktív munkavállaló, annak ez a két év várakozás akár a munkahelyébe is kerülhet, ha közben nem tudja ellátni a feladatait- írja Harangozó

Harangozó Tamás már 2022. novemberében is a parlament elé vittet Szekszárd kórházának az ügyét

Az MSZP-s politikus kiemeli, hogy egy tavaly decemberi kutatás szerint, amiről a Pénzcentrum számolt be,  a mozgásszervi betegségek egyre több embert érintenek Magyarországon, és kimondottan aggasztó, hogy a problémák egyre fiatalabb korban jelentkeznek.

A képviselő által hivatkozott cikk  szerint a magyarok 65 százalékának alakul ki tartós váll-, könyök-, boka-, térd- vagy csípőízületi fájdalma élete során, és sokkal gyakoribbá váltak a porckopással kapcsolatos betegségek is.

Majd a politikus kifejti, hogy nem látványsportokba kellene ölni a milliárdokat az Orbán-kormánynak, hanem az egészségügyre. A szekszárdi Balassa Kórházban látjuk, mi a helyzet: sehol a 2014 óta ígérgetett új szülészet. Még 2020-ban, a Covid-járvány miatt állították le a krónikus belgyógyászatot, a kardiológiai rehabilitációt, a mozgásszervi rehabilitációt és a reumatológia aktív fekvőbeteg-ellátását, amit utána szakemberhiány miatt nem tudtak újraindítani azóta se.

Az áldatlan állapotok miatt legutóbb az egészségügy átalakításáról szóló törvényjavaslat vitáján szólaltam fel a Parlamentben, írásbeli kérdéssel is fordultam a belügyminiszterhez, adjon választ arra, hogyan fogják azonnali intézkedésekkel megoldani a Szekszárd és környéki emberek egészségügyi ellátását.

Érdemi válasz azóta sincs, és láthatóan a fideszes Horváth István  Szekszárd egyéni képviselője továbbra is a saját jólétét előbbre valónak tartja, mint a választókerületében élőkét, mert őt nem aggasztja a kialakult helyzet, a parlamenti vitában sem volt hozzáfűznivalója a témához- zárja sorait Harangozó Tamás


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: