Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy tovább folytatódik az élelmiszerárak növekedése hazánkban. Az elmúlt egy hónapban a legnagyobb mértékben a tejtermékek ára emelkedett, azon belül is elsősorban a trappista sajt, ami közel 20 százalékkal drágult.

 

Az MSZP szerint tovább tetézi a bajt, hogy az állattartók nem kapnak kompenzációt az energiaárakra, és nem indulnak az állattenyésztőket segítő támogatások sem, így a megnövekedett terhek megjelennek a termékek árában, így a trappista sajtéban is. A párt kijelenti, hogy más országoktól eltérően a magyar kormány gyakorlatilag érdemi segítség nélkül hagyja a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőit.

Az MSZP rávilágít arra is, hogy  a Fidesz-kormány döntése miatt az élelmiszerek nagy része 31 százalékkal adózik, ez a kormány rejtett adóemelése, amit minden termék esetében megfizetnek a vásárlók.

A kormány által beszedett rejtett adó – a világrekord 27%-os áfa és a rárakódó 4,1%-os kiskereskedelminek nevezett szintén forgalmi adó – az alacsony és közepes jövedelműek számára a leghátrányosabb, megint őket bünteti a kormány. A teszi ezt úgy a Fidesz, hogy közben a szegénység egyre nő Magyarországon.

Ha a kormány nem szedné be a 31 százalékos adót az élelmiszerek után, akkor ennyivel olcsóbbak lehetnének ezek a termékek, több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is- írja az MSZP

Továbbra is fenntartjuk azt a javaslatunkat, hogy legyen 0% az alapvető élelmiszerek áfája, ahogy azt más európai országban is meglépte már az ottani kormány. A további árnövekedés megállítása érdekében pedig azonnali segítséget kell nyújtani a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplőknek a megnövekedett energiaköltségeik kompenzálására, ahogy ezt például a német autógyárak esetében meg is teszi a magyar kormány- írja az MSZP


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: