Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség toplistás körözési listán az a pár bűnöző szerepel, akit kiemelten el akar fogni a hatóság. A legjobban körzött bűnözők listája egy igazán exkluzív taggal bővült még 2022 év vége felé: a Fidesz korábbi békéscsabai képviselője és felesége is felkerült a toplistás körözési listára- szúrta ki az Alfahír

A rendőrség 2021. október 14-e óta körzi a Fidesz korábbi békéscsabai képviselőjét és feleségét, Vrbovszki Viktort és Vrbovszki B. Nagy Anitát. Mivel a bíróság már elítélte a korbi képviselőt, így a körzést a szabadságvesztés letöltése céljából adták ki. Ami újdonság, hogy bekerült a toplistás körözési listára a házaspár ellen három-három elfogatóparancs is érvényben, az egyik mindkettő esetében európai érvényű is.

A Békés megyei illetőségű Vrbovszki-házaspárral szemben áru hamis megjelölése miatt indítottak korábban eljárást és ítélték el őket. A sztori több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött el, az akkor még fideszes békéscsabai önkormányzati képviselő hamis gyógyszerekkel kereskedett.

A rendőrség még most is körözi a Fidesz korábbi képviselőjét

A korábbi fideszes önkormányzati képviselőt, mint elsőrendű vádlottat a Gyulai Törvényszék 2016. február 19-én 3 rendbeli társtettesként áru hamis megjelölés bűntettében, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység bűntettében, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettében, valamint pénzmosás elkövetése miatt – mint egy bűnszervezet tagját – hét év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 165 millió forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt.

Mivel a bűnszervezet megállapítása súlyosbító tényező, így az ítélet szerint még feltételesen sem bocsájtható szabadlábra.

Rajta kívül még 5 társát ítélték el: V-né B. N. A (feleség) II. rendű vádlottat 6 év börtönre, B. N. J. (após) III. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönre, B. N-né K. A. (anyós) IV. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönre, Sz. R. V. rendű vádlottat 5 év börtönre, P. G. VI. rendű vádlottat 4 év börtönre ítélték, és mindannyian pénzbüntetést is kaptak.

Az első fokú ítéletét a Szegedi Ítélőtábla aztán másodfokon is megerősítette, hogy aztán az ügyben később meghozott ítéletek végrehajtását 2017. július 5-én a Kúria azonnali hatállyal felfüggessze, és az összes elítélt kiszabadulhatott a börtönből. Az ügy megismételt tárgyalása első fokon 2018. február 20-án kezdődött el újra. 2021. október 14-e óta körözik a Fidesz korábbi politikusát.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: