Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index.hu készített egy hiánypótló összefoglalót a hétvégi pártévértékelőkből. Maradjunk annyiban, meg van a maga bája, hogy a gyakorlatilag mérhetetlen LMP az összefogás ellen beszél. Nincs rá normális magyarázat, hogy az ellenzéki szereti, hogy a Fidesz folyamatosan pépé veri őket.

Nagyjából a katasztrófa felé rohan az ellenzék- így lehetne összefoglalni az Index által szemlézett hétvégi pártesemények tanulságát. Csupán egyetlen pártnak van  helyén az esze, a többiek vakmerő, vagy inkább totálisan idióta halálugrásra készülnek, bele a nagy büdös választási vereségbe: zsinórba a tizedik és tizenegyedikbe.

Hatpárti összefogásból hatféle nézőpont lett- vonja le az Index a tanulságokat a Demokratikus Koalíció és a Momentum az élre törne amit a többiek nem néznek jó szemmel. Mára az MSZP az egyetlen, aki még nem vesztette el a józan eszét és együttműködést sürget.

A legvakmerőbb  Ungár Péter, a gyakorlatilag alig mérhető LMP társelnöke volt, aki kijelentette, hogy a 2022-es választási vereség konzekvenciáját levonták: „az összefogás halott”.

A hétvége egyik legnagyobb csalódása kétségtelenül Donáth Anna volt. A Momentumos politikus, kvázi megismételte az MSZP összes lényegi szakpolitikai állítását, majd kijelentette, hogy  „le kell szállni a régi ellenzéki vonatról”, színtelen, szagtalan összefogással nem lehet leváltani a kormányt, ahogy „hűs árnyékból” sem, új szövetség kell a politikusokkal és a civilekkel.

A DK politikusainak nyilatkozataiból kiderül, hogy ők nem hajlandóak tárgyalni a 2024-es önkormányzati választásokról még, mert nem tartják időszerűnek. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pártjának első és legfontosabb teendőjeként azt határozta meg, hogy a DK otthonként szolgáljon az Orbán-kormány ellenfeleinek. Azt is hangsúlyozta, hogy az ország problémáira a Dobrev Klára vezette árnyékkormány a megoldás.

Velük szemben egyedül Kunhalmi Ágnes sürgette, hogy mihamarabb induljanak meg a tárgyalások, mert az ellenzéki ki fog csúszni az időből. Szerint fordulat kell az ellenzéki gondolkodásban, a tévhiteket, tévutakat el kell hagyni, most van itt az idejük az ellenzéki tárgyalásoknak, a megegyezés elkerülhetetlen a 2024-es önkormányzati választásokra, az előválasztást nem szabad démonizálni.

Nem tudom, hogy vagy ennyire a világtól elszakadtak az ellenzéki vezetők, vagy tényleg nem értik, hogy a jó esetben 10-12, de inkább 6-7 százalékos, de lehet 1-2 százalékos pártocskájukkal egyedül soha nyüvedébe nem fogják leváltani Orbán Viktort.

Az ellenzék ismét rohan a katasztrófa felé. Ahelyett hogy álmokat, meg illúziókat kergetnének, hogy majd a 6 százalékos pártjuk valami csoda folytán legyőzi a Fideszt, már rég azon kellene dolgozni, hogy az összes városban és minél több faluban legyen ellenzéki polgármester jelölt, aki 2024-ban megveri a Fidesz-t.

Most tök őszintén kérdezem, hogy Ti szeretitek azt, hogy a Fidesz folyamatosan pépé ver Titeket, mert az idő ami a felkészülésre van azzal pazaroljátok el, hogy egymással szívóztok?


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: