Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lemondott a Pest megyei Göd momentumos polgármestere. A politikus Közösségi oldalán jelentette be döntését. Balogh Csaba a gödi „Fidesz-DK-koalíció” ármánykodásával indokolta meg. 

„Leteszem a lantot. Mélységes fájdalommal, de úgy kellett döntenem, nem folytatom tovább polgármesteri pályafutásomat” – jelentette be közösségi oldalán Balogh Csaba, Pest megyei Göd polgármestere.

Mint mondta, nem tud küzdeni a NER helyi és az országos többsége ellen. Feloszlatni nem tudja a testületet, a kormányhivatal pedig ahelyett, hogy törvényességi felügyeletet gyakorolna rajtuk, inkább a kezük alá dolgozik. „Más már nem tehetek, eltávolodok tőlük, nem viszem el helyettük a balhét”.

Balogh úgy véli,  mostanra a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek teljesen kiüresítették a hatásköreit, és az ő becsületével játszanak a közpénz híján. Emlékeztetett, megválasztása után 100 nap sem telt el, a nyolc fős frakciónak a fele a Fidesszel szövetkezve kezdte el megtépázni a hatásköreit és elárulták az ellenzéki összefogást.

Hozzátette, a gödi ex-DK-s képviselők „bebizonyították, hogy bár országos a legorbánellenesebbnek tartják magukat, itt helyben bármilyen alkuba belemennek a Fidesszel. Addig amíg ott vannak a rendszerben, az ellenzéknek nincs esélye rendszert váltani, ugyanúgy kétharmaddal fognak megbukni a Fidesz ellen”.

Balogh Csaba azt is elmondta, munkájukat igen megnehezítette az úgynevezett különleges gazdasági övezet (GKÖ) kijelölése (ennek értelmében a helyben sok problémát okozó Samsung SDI gyár adóbevételei nem a városi, hanem a megyei önkormányzathoz folytak be). „De a legnagyobb gondot a frakciótársaink árulása jelentette, ők okozták a legnagyobb visszalépést”.

A DK és a Fidesz koalíciójának első jele az volt, amikor a Gödi Kommunikációs Nonprofit Kft. élére egy olyan személyt választottak, akinek a bemutatkozáskor az első dolga az volt, hogy bejelentse: ő csak politikai célokat fog végrehajtani, és a dolga az, hogy Balogh Csabát kikészítse.

Ezután a DK és a Fidesz közösen megszavazva egy olyan beszerzést indított el, amivel megakadályozta a nyaralóházak fejlesztését, „azóta is ott lebeg a fejünk felett az a sok millió forint lekötött összeg”. A DK-Fidesz-koalíció – folytatta Balogh – az elmúlt három évben kétszer is felfüggesztette a polgármestert, és olyan lépéseket hoztak, amivel a maradék intézményi kontrollt is megszüntették.

Balogh civilként folytatja tovább, így nem kell engedélyt kérnie a NER fideszes és dk-s tagjaitól ahhoz, hogy pert indítson. „Civilként végre kimondhatom, hogy Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság. És hogyha ezeket tényleg szeretnénk helyreállítani, akkor az egész NER-t Fidesszel és DK-val együtt le kell tudnunk váltani. Addig pedig csak jó energiát kívánhatok”.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: