Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Göncz Árpád február 11-én lett volna 101 éves. Tóth József a XIII. kerület MSZP-s polgármestere a rendszerváltás legikonikusabb politikusára emlékezett, Óbudán is megemlékezett a kerületi vezetés Göncz Árpádról. 

Kétségtelen tény, hogy a rendszerváltás egyik legikonikusabb politikusa Göncz Árpád volt. A politikust egy ország csak Árpi bácsinak hívta, hivatali ideje alatt végig a népszerűségi lista élén állt. Ő volt talán az egyetlen olyan köztársasági elnök, aki tényleg a pártok felett állt.

Nem véletlen, hogy az ellenzéki bástyának számító XIII. kerület még 2018-ban szobrot avatott, hogy emléket állítson Göncz Árpádnak. Tóth József, a szobor avatón akkor elmondta, hogy

Tóth József, polgármester, Hiszékeny Dezső, országgyűlési képviselő és más kerületi vezetők Göncz Árpádra emlékeznek.

Göncz Árpád államfői nagyságát nem lehet kétségbe vonni, a kivételek közé emelkedett, nem tudta megrontani a hatalom, nem volt benne kivagyiság, nem kísértette meg a személyi kultusz, mindvégig szerény, tisztességes ember tudott maradni, a jót és rosszat egyaránt meglátó morális hatalom jelképe volt. Göncz Árpád rendíthetetlenül hitt abban, hogy kialakulhat még értelmes politikai kultúra Magyarországon.

A XIII. kerület azóta is őrzi Göncz Árpád emlékét, nem csak szobrot állítottak és várost részt neveztek el a politikusról, de Tóth József polgármester és más kerületi vezető politikusok Göncz 101. év születés napján is megemlékeztek Magyarország néhai köztársasági elnökéről.

Nem csak a XIII. kerület, hanem Óbuda is ápolja Göncz Árpád örökségét. A Göncz Árpád Alapítvány, a Göncz család és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat  Göncz Árpád Bécsi úti lakóháza előtt tartott megemlékezést.

dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere idézte fel a volt államelnök alakját, mint az egyetemes humánum és az egyetemes kultúra képviselőjéét. Göncz Árpád köztársasági elnökké választásakor így nyilatkozott: “…Nem vagyok hát alkalmas rá, hogy szűk osztályérdekek kovácsa legyek.”

Dr. Kiss László hangsúlyozta, ez a gondolat iránymutatás napjainkban is, közös feladatunk e szellemi örökség életben tartása, hiszen Göncz Árpád soha nem szolgált pártpolitikai érdekeket, nem hajolt meg hatalmi érdekek előtt, nem szolgált ki embertelen rendszereket.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: