Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos az MSZP országgyűlési képviselője egy nagyon hatékony módszerrel hívta fel a figyelmet a nyugdíjasokat sújtó pénzromlásra figyelmet. Elővett egy fehér lapot és felírta: 27,4%. Ennyivel érnek kevesebbet a nyugdíjak egyetlen hónap alatt.

Brutális drágaságot robbantott rá az országra a Fidesz- írja Korózs Lajos a Facebookon, hozzátéve hogy a KSH adatai alapján a januári infláció már 25,7%, a nyugdíjas infláció 27,4%. Ami gyakorlatban azt jelenti, hogy ennyivel kevesebb terméket tudnak megvenni a jövedelmükből a magyarok.

Az MSZP-s politikus kiemeli, hogy az élelmiszerek ára több mint 44%-kal nőtt egyetlen év alatt, ezen belül is 78-80%-kal drágultak az alapvető élelmiszerek. Hónapok óta magyarázza a kormány, hogy miért magas az infláció, sőt, már jósolnak is, hogy mikor lesz alacsonyabb. Egyet nem hallani, hogy tesznek-e bármit is az infláció megfékezéséért.

Korózs Lajos ezzel a képpel hívja fel a figyelmet a nyugdíjas egyre romló helyzetére

Korózs Lajos arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány a tervezetthez képest 100 milliárd forinttal több pénzt szedett be, a 2022 nyarán megemelt kiskereskedelmi különadóból, és közel 1400 milliárd forinttal többet áfából.

Ezért mondjuk mi, szocialisták: nem az árstop hajtotta föl az élelmiszerek árát, hanem a brutális orbáni büntetőadók! Éppen ezért az MSZP továbbra is fenntartja azt a javaslatát, hogy legyen 0% az alapvető élelmiszerek áfája, és el kell törölni az inflációt növelő kiskereskedelmi büntetőadót! Nem az árstopot kell kivezetni, hanem az adószabályokat kell megváltoztatni- írja az MSZP-s képviselő

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: