Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL Klub híradója készítette egy összeállítást arról, hogy a nemzetközi lapok szétszedik  Orbán Viktor, amiért feltűnően hűvösen fogadta az ukrán elnököt, akit szinte minden európai vezető szívélyesen üdvözölt, a héten tartott Európai Tanács ülésén. Orbán ismét szégyent hozott hazánkra.

Az Európai Tanács csütörtöki, brüsszeli ülésére ellátogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki országa megtámadása óta csak kivételes esetekben utazik külföldre. Zelenszkij szerdán indult titokban szervezett európai körútra, először Londonba ment, ahol nem csak Rishi Sunak miniszterelnökkel, hanem III. Károly királlyal is találkozott.

Párizsban Olaf Scholz német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt, a belga fővárosba csütörtökön már utóbbi társaságában érkezett. Magyar nézőpontból jelenléte nem csak emiatt volt fontos, hanem mert a háború kirobbanása óta Orbán Viktor először találkozott az ukrán elnökkel.

 

Akik szívélyes üdvözlést vagy megerősítő magatartást vártak Orbán Viktortól, azoknak csalódniuk kellett: az ülésre érkező Zelenszkijt üdvrivalgás fogadta az Európai Parlamentben, a magyar kormányfő azonban egyedüliként nem tapsolta meg a megtámadott ország vezetőjét- ahogy arról több lap is beszámolt

Az RTL Klub híradója azonban összeszedte, hogy a nemzetközi sajtó hogyan adott hírt a Orbán Viktor brüsszeli akciójáról. A Newsweek arról írt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik régi szövetségese csütörtökön kamerák előtt látszólag semmibe vette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

A brit Express a taps hiányát bemutató cikkben arra is kitér, hogy Orbán 13 éve tartó miniszterelnöksége alatt szoros kapcsolatot épített ki Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, megtagadta a fegyverszállítást Ukrajnának, viszont az uniós tilalom ellenére Magyarország orosz olajhoz jut. Felidézik, hogy Orbán egy zártkörű beszélgetésen a senki földjének nevezte Ukrajnát.

 

A botrány amúgy a luxemburgi L’Essentiel Az EU hősként ünnepli Zelenszkijt, csak Orbán nem tapsol címmel bemutatta videója robbantotta ki, ami alá Dennis Radtke német, kereszténydemokrata EP-képviselő a tapsbotrányt robbantó újságíró, Jack Parrock videója alá kommentelte: „Csak Putyin barátjának tapsol”.

Orbán még arra sem képes, hogy megtapsolja egy olyan nemzet vezetőjét, amelyet Oroszország eltöröl a föld színéről. 1956 szelleme végleg elhagyta a magyar rezsimet…
– magyarázta ugyancsak a Twitteren Guy Verhofstadt belga EP-képviselő.

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő, az Orbán-kormány és a korrupció gyakori kritikusa mindössze néhány szóval és a vonatkozó videóval kommentálta az eseményeket. Mint írta: Nézd, ki nem tapsol Zelenszkijnek. Spoiler: Orbán. Hát persze.

Igor Novikov, Volodimir Zelenszkij korábbi tanácsadója a hivatalos csoportképet osztotta meg, vizuálisan felhívva a figyelmet Orbán Viktor fájdalmasnak tűnő arckifejezésére.

Az ukrán nyilvánosság meg csak egyszerűen bohócot csinál Orbánból: „Mint aki rossz repülőre szállt, és véletlenül Brüsszelbe érkezett Moszkva helyett” – az ukrán interneten így gúnyolják a nem tapsoló Orbánt

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: