Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, szekszárdi képviselő Facebook bejegyzésében arról írt, hogy a friss népszámlálási adatok riasztó képet festenek Tolna megyére vonatkozóan. Több mint 10 százalékos népességcsökkenéssel itt volt a második legnagyobb népességfogyás az elmúlt 10 évben, ezen belül is a megyeszékhely, Szekszárd lakossága csökkent intenzíven.

Az adatokból egyértelműen látszódik, hogy a 10 százalékos lakosságcsökkenés a természetes népességfogyás mellett az egyre nagyobb mértékű elvándorlásnak is köszönhető – írta Facebook bejegyzésében Harangozó Tamás.

Az országgyűlési képviselő az okokat felsorolva kifejtette, nincs elég munkalehetőség, és az évek óta tervezett felújításoknak sincs nyomuk. Mint írta, 2014 óta ígérgetik az új szülészeti blokkot, ám az a mai napig nem valósult meg a megyei közkórházban.

Egyre hosszabbak a műtéti várólisták, egyre kevesebb a pedagógus, romlik a közbiztonság, és a romló városkép is hozzájárul ahhoz, hogy egyre kevésbé szeretnek Szekszárdon élni az emberek. Riasztó példaként linkelt egy olyan képet, ami a szekszárdi piacon készült piacnapon, de kong az ürességtől.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Tolna megye és Szekszárd pusztulásával, elnéptelenedésével fordítottan arányosan viszont egyre gazdagabb a térség fideszes országgyűlési képviselője, aki a választási kampányban nem volt hajlandó nyilvános vitára kiállni, hogy megvitassák, hogyan lehetne megállítani a térség népességfogyását.

Harangozó Tamás akkor is kifejtette, hogy az elmúlt 10 évben, amikor végig Horváth István volt a térség képviseletével megbízva, közel 10%-kal csökkent az állandó népességszám, 20%-kal csökkent az élveszületések száma, 18%-kal nőtt a halálozásoké, és több, mint 23%-kal nőtt a térségből elvándoroltak száma.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: