Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem rég derült ki, hogy a Központi Statisztikai Hivatalból a hivatalos megjelenés előtt egy Fidesz-közeli céghez adatok szivárogtak ki. Nem kell sokat magyarázni, hogy egy ilyen információval milyen előnyökre lehet szert tenni a gazdasági vagy akár a politikai életben.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kérdéssel fordult Matocsy György jegybankelnökhöz és Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, csak szóbeli küzdelmet folytatnak a spekulánsok ellen, vagy esetleg tenni is kívánnak valamit a KSH botrányos adatszivárgási ügyében.  A legfőbb ügyész válaszára még várunk, de az MNB elnöke arról tájékoztatott bennünket, hogy zajlik az adatgyűjtés az KSH adatszivárgási ügyében.

2023. február 6-án reggel nyert bizonyságot, hogy a friss KSH jelentéshez jutott hozzá egy magántulajdonú gazdasági társaság, a fidesz-közeli Makronóm Intézet. Vagyis az intézet több nappal a hivatalos megjelenés előtt ismerte a KSH adatait.

Ilyen szintű kiszivárgás példátlan a magyar statisztika történelmében! Továbbá, mivel már február 4-én, szombaton igazolhatóan a magántulajdonú társaság birtokában állt a jelentés, a KSH közleménye szerint az csakis a hivatalon, vagy egy állami vezetőn keresztül szivároghatott ki.

Ezek alapján megalapozottan merülhet fel a hivatali visszaélés bűntette, valamint bennfentes információ jogosulatlan közzétételének vétsége is. Amennyiben a Makronóm jelentései pénzpiacon tevékenykedő szereplőkhöz is hozzájutottak, úgy a bennfentes kereskedelem bűntette is felmerülhet.

Éppen ezért az MSZP továbbra is várja Polt Péter válaszát és az MNB adatgyűjtésének eredményét. Teljes transzparenciára van szükség! Amíg nem kerül pont az ügy végére, addig álláspontunk szerint ez is egy újabb példa a Fidesz hátországának összefonódására

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: