Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke kimondta az ATV reggeli műsorában azt a tény adatot, amivel Orbán Viktor nem nagyon szeretne szembesülni, hogy pontosan hány nyugdíjas él kevesebb, mint 100 ezer Ft nyugdíjból Magyarországon

Az ATV Start vendége volt Korózs Lajos, az MSZP alelnöke. A kormányzat nyugdíjpolitikájáról és az egyre dráguló élelmiszer- és energiaárakkal járó nehézségekről, azok megoldásáról beszélt többek között a szocialista politikus.

Korózs Lajos elmondta, egyik juttatás sem épül be a nyugdíjba azok közül, amelyeket most ad a kormány. Kiemelte, csak a jövedelem növekszik, a nyugdíj nem. Továbbá a tavalyi évben reálnyugdíj csökkenés ment végbe, a kormány pedig minden nyugdíjason 12 ezer forintot “megtakarított”.

Ezt azzal támasztotta alá, hogy a kormány az eredetileg nyugdíjprémiumra tervezett 68,5 milliárd forintból csak 23,5 milliárd forintot fizetett ki. A maradék 45 milliárd forint pedig “eltűnt”.

Az MSZP alelnöke elmondta, a szocialista párt azt javasolta, hogy ezt az összeget a nagyon alacsony nyugdíjak felzárkóztatására fordítsák, vagyoni és jövedelmi helyzettől függően. Kiemelte, ma Magyarországon 506 ezer olyan ember van, akinek a havi nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot.

Az MSZP alelnöke elmondta, a kistelepüléseken élő nyugdíjasok nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a kormány megszüntetett olyan pénz- és természetbeni támogatásokat, melyekre most nagyon nagy szükség lenne.

Vissza kellene állítani többek között a méltányossági közgyógyellátást, a méltányossági ápolási díjat, a lakhatási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást, sorolta fel a szocialista alelnök.

Kiemelte, az MSZP javasolta egy olyan minimális közműszolgáltatás-csomagnak is a felállítását, melyet nagyon alacsony díjon, vagy ingyen kapjanak meg az emberek, hogy “senki ne fagyjon meg a saját otthonában”. Továbbá a párt által elkészített ReizsSTOP-programja tartalmazza azt is, hogy a paksi olcsó áramot annyiért adja a kormány, amennyibe az valójában kerül.

Továbbá a tűzifa-program kiterjesztését is javasolta, a jelenlegi mérték három-négyszeresére, mivel a mostani juttatás egy családnak egy hétre sem elég. Kiemelte, a főzésre használt palackos gáz ára is jelentősen megnövekedett. A szocialista javaslatok finanszírozási forrásáról elmondta, amikor Orbánék százmilliárdokat költenek a Vodafone megvásárlására, akkor „megmosolyogni való” az a kérdés, hogy miből lesz plusz 5 milliárd forint tűzifára.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: