Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gurmai Zita az MSZP képviselője parlamenti ülés alkalmával interpellációt nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek címezve. Kérdésével azt szeretné megtudni, hogy miért nem gyógyíthatnak március 1. után a járóbeteg-szakellátók vezetői.

 

A szocialista politikus egy igen erős korlátozásra hívta fel a figyelmet az egészségügyi rendszerben, mely szerdától fog hatályba lépni. Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény értelmében az egészségügyi szolgáltató vezetője gyógyító-megelőző tevékenységet nem folytathat.

Az elmúlt években ugyanakkor ez a tilalom fel volt függesztve a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók esetében. De 2021-ben az Országgyűlés olyan módosítást fogadott el, melynek értelmében ezt a szabályt 2023. március 1-jéig nem kell alkalmazni.

Ez azt jelenti, hogy két nap múlva, amikor a határidő lejár a különféle járóbeteg szakrendelők vezetői nem gyógyíthatnak a betegeket. Gurmai Zita szeretné megtudni, mi értelme van ennek a szabályozásnak.

Mint mondta, a szóban forgó vezetők azért lettek kiválasztva, mivel rendkívül magas elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek, sokszor több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött. A politikus kiemelte, szinte biztosra vehető, hogy ezen orvosok többsége szívesen gyógyít és a jövőben is folytatná ezt a tevékenységet. Hozzátette, felelőtlenség lenne hagyni, hogy ezek a szakemberek ne gyógyíthassanak a szerdától.

A szocialista frakcióvezető-helyettes megjegyezte, a járóbeteg szakrendelők igazgatása komoly felelősség, de vannak orvosok, akik egész városokat vezetnek el polgármesterként, és mellette még gyógyítani is van idejük.

„Nem gondolom, hogy a települések vezetése kisebb dolog lenne. Akkor mire fel a korlátozás? Miért nem gyógyíthatnak március 1. után a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók vezetői?” Foglalta össze kérdéseit Gurmai Zita.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: