Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre többször ér ki lassan a mentő Budapesten- számolt be  RTL Klub Híradója az Országos Mentőszolgálat nehézségeiről 

Egy utcán elesett, vérző fejű idős férfihoz is csak majd 30 perc múlva érkezett mentő a szemtanúk szerint: erről az rtl.hu számolt be.

Az utcán lett rosszul Budapesten egy idős férfi március végén. Járókelők hívtak hozzá mentőt. Egyikük, aki kérte, hogy az arcát ne mutassuk, azt mondta, a segítség hosszú percek után sem érkezett meg.

 

Körülbelül 20 perc telt el az első hívás után, amikor újra megpróbáltuk felhívni a mentőket. Meglepő módon a budapesti hívásunkat Békéscsabán vették fel. Nem nagyon tudtunk ezzel a helyzettel mit kezdeni. Ők is kicsit tájékozatlanok voltak és akkor megijed az ember.
– mondta a Híradónak.  A második hívás után aztán 10 percen belül ért a helyszínre a segítség.

Nem volt ilyen szerencsés a Híradó szerint az a budapesti férfi, aki háziorvosa tanácsára hívott néhány napja mentőt. Koronavírus-fertőzéssel feküdt otthon és egyre nehezebben kapott levegőt.

Eltelt jó két óra, és nem jött senki. Felhívtam a mentőszolgálatot. Egy úriember vette fel aki azt mondta, hogy Nyíregyháza, jó napot kívánok. Meglepődtem és mondtam, hogy úton van hozzám egy mentő, mit tud róla, mikor fog megérkezni? Megnézte és mondta, hogy még el sem küldték hozzám. – mondta.

A Magyarországi Mentõdolgozók Szövetsége szerint nincs elég szakember, ezért egyre több a hasonló eset. Az Országos Mentőszolgálatnál azt közölték: a bejelentők nem mindig tudják pontosan felmérni, mennyire sürgős egy eset.

Ki kell hogy mondjuk: az Országos Mentőszolgálat az alapfeladatát, a mentést nem tudja biztosítani a fővárosban. Ennek az egyik ékes bizonyítéka, hogy több 10 éve vezényelnek fel egységeket az egész országból azért, hogy a budapesti mentést valamilyen szinten megerősítsék – mondta Híradónak Lengyel Tibor, a szövetség alelnöke.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: