Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főpolgármester szerint súlyos problémákat vet fel az Építési és Közlekedési Minisztérium javaslatcsomagja, amely szerint a tárca vezérlésével kellene lezajlania a nagyobb részben önkormányzati vagy állami forrásból megvalósítani tervezett beruházásoknak. Karácsony elmondta, hogy a gyakorlatban volt már olyan, hogy egy csatorna beruházás központosított közbeszerzés miatt nem valósult meg.

Az MTI tudósítása szerint Karácsony Gergely, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) társelnöke a szervezet  elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón arról beszélt: jelenleg zajlik a társadalmi vitája a Lázár János tárcavezető által összeállított javaslatcsomagnak, amelynek vannak pozitív elemei, de „van egy nagyon súlyos veszély benne”, amit mindenképpen el kellene kerülni.

Mégpedig az, hogy törvényjavaslat szerint azoknak a beruházásoknak, amelyek nagyobb részben önkormányzati vagy állami forrásból történnek, az építési minisztérium vezérlésével kell lezajlania – mondta a főpolgármester, példaként említve azt, hogy akkor is a tárca írná ki a közbeszerzést, ha egy önkormányzati cég a kezdeményező.

„Ez nagyon súlyos problémákat vet fel” – jelentette ki Karácsony Gergely, majd hozzátette: fővárosi önkormányzati tapasztalat már van arra, hogy ez a rendszer mennyire nem működik, ugyanis volt olyan csatornázási projekt, amely éppen azért nem tudott megvalósulni, mert a centralizált rendszer nem működött.

A főpolgármester közölte, május közepén Magyarországra látogat az Európai Parlament költségvetési végrehajtó bizottsága, hogy vizsgálja az uniós források felhasználásának hatékonyságát.

Ennek kapcsán a MÖSZ elnöksége határozott arról, hogy a többi önkormányzati szövetséggel együtt szeretnének találkozni a delegációval, és felhívnák a figyelmet arra, hogy a centralizáció növeli azokat a bajokat, amelyek miatt ma Magyarország nem jut teljes mértékig az uniós forrásokhoz – mondta, megjegyezve, a testülettel ismertetniük kell az aggályaikat az említett a törvényjavaslatról.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: