Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

ByeAlex a közösségi oldalán beszélt betegségéről, miszerint már évek óta küszködik az alvás közbeni bénultsággal, vagyis az alvásparalízissel. 

ByeAlex  TikTok-oldalán beszélt arról, hogy már hosszú évek óta súlyos problémával kell szembenéznie, ugyanis gyakran bénultnak érzi magát alvás közben, vagy amikor épp fel akarna ébredni egy álomból.

Azt kérdezte a követőitől, hogy velük is történt-e már olyan, hogy ébren álmodtak, vagy az álmukból keltek fel és valami nagyon nyomasztót éreztek: például megbénultak az izmaik, nem tudtak kiáltani és ehhez hasonló. Bevallotta, hogy ő rendszeresen szorong emiatt, viszont nehéz meghatároznia, mi is pontosan ez az egész.

Ez az úgynevezett alvási bénulás paralízis, velem 16 éves korom óta történik folyamatosan, legutóbb ma reggel… Amikor tini voltam, és elkezdtem ezt tapasztalni, nagyon ijesztő volt, azt hittem, szellemek szállták meg a lakást vagy meg akarnak engem ölni! – mesélt a dermesztő élményeiről. Alex állítása szerint a húszas éveiben kezdett jobban utánaolvasni a dolgoknak.

Olyanokat éltem át, hogy kiszállok a testemből… Elkezdtem kutakodni, akkor rájöttem, hogy nem velem van a baj – jegyezte meg az énekes, hozzátéve, hogy a fáradtság és az alkohol könnyebben előhozhatja ezt az állapotot, ezek pedig gyakran nyernek teret a mindennapjaiban.

Alex felhívta a rajongói figyelmét arra, hogy az alvásparalízis teljesen normális és nincsenek vele egyedül. Mint mondta, neki is hosszú időbe telt, de mára már tudatosan képes felkelteni magát egy ilyen állapotból.

Az alvásparalízis az egyik legijesztőbb alvásprobléma, amellyel a mai tudomány nem igazán tud mit kezdeni. A jelenség lényege, hogy a szenvedő alanyok gyakorlatilag ébren élik át rémálmukat úgy, hogy közben nem tudnak mozogni. A jelenség elalvás előtt vagy ébredés után jelentkezik leggyakrabban – írja az egyik szaklap


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: