Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezekben a percekben jelent meg Karácsony Gergely, főpolgármester Facebook oldalán, hogy rendkívüli bejelentésre készül

A főpolgármester váratlanul a sajtó nyilvánosságához fordul, ma délelőtt 10 órakor rendkívüli bejelentéssel készül a Facebook oldalán Karácsony Gergely.

Egyenlőre csak találgatások vannak, hogy mi lehet a bejelentés témája. A napokban számolt be a főpolgármester, hogy meg van a dátum, mikor fejeződik be a 3-as metró teljes felújítása.

Azonban valószínűbb, hogy Budapest anyagi helyzetével kapcsolatos bejelentésre készül Karácsony. Nincs egy hónapja, hogy a főpolgármester jelezte, hogy Budapest nem tudja kifizetni azt az adót, amit önkormányzati szolidaritási adónak hívnak konyhanyelven.

Ez az adó 2019-ben, Tarlós István utolsó évében kb 3 milliárd forint volt, közben Orbánék megváltoztatták a számítási képletet, így Budapestnek már 53 milliárd forint, az eredeti adó tizenötszörösét kellene kifizetniük.

S akkor megérkezett Karácsony Gergely rendkívüli bejelentése:

A Lánchíd hamarosan teljesen elkészül, de még egyetlen forintot sem kaptunk a megígért 6 milliárdból. Hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett.

Szó sem lehet azonban róla, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről való döntést rájuk bízzuk, és az sem helyénvaló, ha ezt a döntést én hozom meg főpolgármesterként. Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa.

Erről szól a Budapesti Lakógyűlés következő két kérdése, a kormány ígéretének betartatásáról a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról, és a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről. Vegyél részt rajta Te is!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: