Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajda Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője parlament elé vitte a TV2 ügyeit. A képviselő felidézte a sajtóban is olvasható értesüléseket: a TV2 nem tartja be a jogszabályokat a sajtóhelyreigazításokkal kapcsolatban.

„Önök sosem vetemednének arra, hogy elhallgattassak azokat, akik nem értenek magukkal egyet” – kezdte felszólalását egy Orbán Viktortól pár éve elhangzott mondattal Vajda Zoltán.

Majd az MSZP-s politikus hozzátette, a valósághoz egy másik mondatát is fel kell idézni a miniszterelnöknek, mely így hangzik: „nem azt kell nézni, mit mond, hanem hogy mit csinál”.

Orbán Viktor korábbi állításával szemben a kormány sok mindent tesz azért, hogy elhallgattassa a neki nem tetsző véleményeket. „Amikor éppen nem 16-17 éves diákokkal lépnek fel gumibotos karhatalmi erők, és fújnak a gyerekek arcába könnygázt, akkor éppen lejárató híradások jelennek meg a kritikus diákok, orvosok, tanárok vagy ellenzéki politikusokkal kapcsolatban! Ezeknek a lejárató anyagoknak egy céljuk van: az emberek elhallgattatása!” – szögezte le a Vajda

A Költségvetési Bizottság elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormánymédia pár év alatt közel 400 sajtóhelyreigazítási pert vesztett el, ezek közül számosat a TV2. Azonban a törvények, a jogerős bírósági ítélet és a végrehajtások ellenére sem kötelező leadnia a helyreigazításokat a csatornának. „Ez a csatorna a magyar törvények, a magyar bíróság felett áll!” – fogalmazott Vajda Zoltán.

Az MSZP képviselője hozzátette, hiába áll az igazság a helyreigazító közleményben, ha azt elhallgattatják. Ezt pedig azért teheti meg a TV2, mert végrehajtási bírság mindössze 500 ezer forint, ez pedig az éves szinten 50 milliárd forintos bevételt termelő médium számára „nevetséges összeg”.

A kormányzat pedig ahelyett, hogy felháborodna azon, hogy az általuk is támogatott jogszabályokat nem tartja be a TV2, inkább úgy döntött a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy több tízmilliárd forint közpénzből reklámidőt vesz a csatornánál.

Vajda Zoltán minderre tekintettel a következő kérdéseket tette fel Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez:

Jutalmat érdemel-e az, aki fittyet hány a magyar törvényekre és a bírósági ítéletekre?
Akkor hogyan magyarázza, hogy több tízmilliárdos állami megrendelést adnak a törvényeket semmibe vevő TV2-nek?

Elégedett-e a „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket” üzenetükkel, ha pont annak a csatornának – az önök szóhasználatával „megélhetési migráns” – vezérigazgatója sem tette magáévá, ahol milliárdokat költöttek a hirdetésére?


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: