Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közleményt adott ki Pollreisz Balázs, Győr város MSZP-s önkormányzati képviselője melyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a fideszes városvezetés mindent megtesz a lakók elhallgattatásáért, de a botrány ne csítul 

A győriek nem akarnak akkumulátorgyárat. Eddig is minden arra utalt, a városvezetés nem akarja meghallgatni a helyiek véleményét, azonban azzal, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtottak be, egyértelműen kimondták: nem érdekli őket a helyiek véleménye- írja közleményében Pollreisz

A győri ellenzéki politikus leszögezi, hogy a győrszentiváni ipari park bővítésével kapcsolatban az itt élők egyértelművé tették: küzdeni fognak az egészségre és a környezetre egyaránt káros akkumulátorgyár és veszélyes üzemek ellen. A gyártelep ötletét hallva a helyiek 5 nap leforgása alatt közel 6 ezer aláírást gyűjtöttek az ipari park bővítése ellen.

Pollreisz szerint a fideszes városvezetés azonban mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa a győrieket. A Helyi Választási Bizottság útján, Alkotmányjogi panasszal éltek, így a jövő héten nem kezdődhet meg az aláírásgyűjtés a mérgező akkumulátorgyár és veszélyes üzemek ellen. Az Alkotmánybíróságnak 30 napja van az elbírálásra, mi pedig azt kérjük: utasítsák el a panaszt, ne engedjék, hogy elhallgattassák a győrieket!

A fideszes városvezetés úgy tűnik tart a győriektől, azonban jogos a félelmük, hiszen példaértékű egység kovácsolódott a veszélyes üzemek ellen. Az ellenzék és a civilek összefogtak és amíg az Alkotmánybíróság nem dönt, addig még több aktivistával és támogatóval erősödünk! Nem veheti kedvünket a városvezetés kétségbeesett próbálkozása- írja az MSZP győri politikusa.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: