Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Népszava információ szerint a mentők körüli botrány kirobbanása után jópár nappal, de Pintér Sándor belügyminiszter elrendelte a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését. 

A mentőkkel kapcsolatos a sajtóban napók óta tartó botrány akkor robbant ki, amikor  Gálvölgyi Jánoshoz mentőt kellett hívni és a lánya beszámolója szerint azonban nem érkeztek ki időben, ezért autóval kellett bevinni a színészt a kórházba. Az üggyel kapcsolatban a mentőszolgálat és a rendőrség is vizsgálatot indított azóta.

Most Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke a Népszavazát arról tájékoztatta: Pintér Sándor belügyminiszter időszerűnek látott egy vizsgálatot a mentőszolgálatnál. Arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Az utóbbi hetekben több olyan eset is nyilvánosságra került, ami kételyeket ébreszthet a mentőszolgálat működtetésével kapcsolatban. Legutóbb Gálvölgyi János családja fordult a nyilvánossághoz, miután hozzátartozói hiába hívtak mentőt a nehezen lélegző és félrebeszélő színészhez, a segítség nem jött.

Sőt fél óra múlva, amikor újra telefonáltak, kiderült, hogy még el sem indult a kocsi. Végül a 74 éves színészt a gyerekei vitték kórházba. Gálvölgyi János – a család legutóbbi közleménye szerint – stabil, de súlyos állapotban van.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a cselekvő kormányunknak kellett alsóhangon egy hét, hogy elrendeljék a vizsgálatot a mntőknél. A kérédés költői, de érdemes elgondolkozni, hogy ha nem Gálvölgyi Jánossal történik ez meg, vajon lép-e valaha is Pintér?


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: