Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajda Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője közleményében arról ír, hogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón bejelentette, hogy ismét nyáron tárgyalná a parlament a jövő évi költségvetést, ami ebben a formában ez csak egy fiktív költségvetés lehet. A terveik szerint július 7-én lenne az erről szóló zárószavazás az Országgyűlésben.

Vajda Zoltán emlékzetetett, hogy a  már a tavalyi évben is jelezték, hogy ebben a formában ez csak egy fiktív költségvetés lehet, hiszen számtalan olyan adat még nem ismert a jövő évre vonatkozóan, amelyek alapjaiban változtathatják majd meg a költségvetés fő számait. Ilyenek például az inflációs adatok vagy a gazdasági növekedés százalékos adatai.

A kormány már a 2023-as költségvetést is az előző év nyarán fogadta el, ugyanakkor – ahogyan azt előzetesen jeleztük is – ez fél évvel később teljesen tarthatatlanná vált, hiszen ilyen inflációs környezetben, ilyen kiszámíthatatlan nemzetközi politikai helyzetben és ilyen kormányzati ámokfutás mellett fél év alatt jelentősen megváltoztak a gazdasági adatok- írja az MSZP-s képviselő

Ezért az idei év januárjában gyakorlatilag új költségvetést nyújtottak be, hiszen csak „szómágia”, ha egy – az eredeti elfogadott költségvetésre nyomokban sem emlékeztető – új költségvetést a régi átiratának neveznek. Talán az sem véletlen, hogy idén éppen április elsején, bolondok napján lett új költségvetése az országnak. Tanulhattak volna a hibából.

Vajda szerint normális demokráciákban a költségvetést október-november tájékán nyújtják be. A kormányzat ezzel kapcsolatosan láthatóan időzavarban van, hiszen az előző év nyarán történő beterjesztés túl korai, a folyó év áprilisában történő elfogadás pedig túl késő.

Hazánkkal szemben nem kelt bizalmat az sem, hogy az előző költségvetést is rendeleti úton erőltették át. Továbbá az európai demokráciákban az sem bevett gyakorlat, hogy az éj leple alatt módosítják a költségvetést és 100 milliárdokat csoportosítanak át a semmiből hirtelen előhúzott módosító javaslatok alapján- zárja sorait az MSZP politikusa


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: