Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közleményébe arról ír, hogy a legutóbbi hírek szerint a Győr városához tartozó, Győrszentivánba is akkumulátorgyárat szeretnének építeni, ezt azonban a helyiek mindenképpen meg akarják akadályozni, ezt mutatja az is, hogy a helyiek 5 nap alatt 6 ezer aláírást gyűjtöttek a környezetre és az egészségre is káros akkumulátorgyár ellen.

Az MSZP mindent megtesz az akkumulátorgyárak káros hatásainak visszaszorításáért, ezért nyújtott be a párt országgyűlési frakciója határozati javaslatot a gyárak létesítésének feltételeiről.

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője Facebook-posztjában közölte, hogy a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselői határozati javaslatot nyújtottak be az akkumulátorgyárak magyarországi létesítésének feltételeiről.

Ebben rögzítésre kerülne, hogy a beépítésre szánt területtől számított 12 kilométeren túl minden gond nélkül építhessen vagy bővíthessen akkumulátorgyárat, aki csak akar. „Mielőtt elsodorna a népharag, jelzem, Magyarországon NINCS ilyen terület. A 12 kilométeres határ azért lehet ismerős, mert a Fidesz egy ilyen rendelkezéssel lehetetlenítette el a szélerőmű-beruházásokat. Szégyen!” – írta bejegyzésében a szocialista frakcióvezető.

A határozati javaslat szerint a 12 kilométeres távolságon belül azonban csak három feltétel együttes teljesítése esetén lehetne akkumulátorgyárat építeni, illetve bővíteni.

Ha a helyben lakók érvényes helyi népszavazáson támogatták a bővítést, illetve a létesítést! Munkaügyi és környezetvédelmi előírások maradéktalan betartása esetén a beruházó és üzemeltető részéről! Ha 25 aranykoronánál magasabb minőségű mezőgazdasági földterület nem érintett a beruházásban!

A Fidesz egyelőre egyiket sem akarja. Elhallgattatná a helyben lakókat, ahogyan azt Debrecenben is tették. Győrben is megtennék, de a Győri Törvényszék hitelesítette Pollreisz Balázs helyi népszavazási kérdését. Azonban a Helyi Választási Bizottság a törvényes határidő utolsó napján alkotmányjogi panasszal megtámadta a döntést, így még nem indulhatott el az aláírásgyűjtés.

„Világos, hogy a Fidesz és a KDNP mindent elkövetnek, hogy az emberek ne tudják gyakorolni demokratikus jogaikat! Az Országgyűlésnek ezzel a gyakorlattal szemben fel kell lépnie, és garantálnia kell a népszavazás megtartását!” – írta posztjában dr. Tóth Bertalan.

Ha az Országgyűlés elfogadja az MSZP javaslatát, akkor haladéktalanul olyan szabályozás lép életbe, amely kötelezően előírja a helyi népszavazást, ha beépítésre szánt területtől számított 12 kilométeren belüli akkumulátorgyár-beruházást kívánnak megvalósítani, egyben a szigorú környezetvédelmi és munkaügyi előírások maradéktalan betartását is érvényre juttatja.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: