Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ideiglenes leállított kormányzati beruházokból több száz esetben végleges lefújás lesz, ezek olyan beruházások ráadásul, amire már aláírt támogatási szerződése volt az államnak- szurta ki a HVG

A kormány most rendelettel törli el az összes szerződést, amelyek még reményt adhattak az érintetteknek, hogy a beruházás nem végleg veszett el. Egyedül Lázár János építési és közlekedési miniszter tehet kivételt.

A takarékosság érdekében a kormány már tavaly nyáron bejelentette, hogy csaknem 300 állami beruházás megszüntetését tervezi. Az idei év elején hasonló hírek jöttek a fővárosra nézve is – vette észre elsőnek a HVG.

Egy péntek este megjelent kormányrendelet értelmében május 15-ét (a rendelet hatálybalépését) követő nyolcadik napon megszűnik minden olyan, a kormány által felfüggesztett vagy megállított, központi költségvetési forrásból finanszírozott beruházásról szóló polgári jogi vagy támogatási szerződés, amelyben szerződő fél „az állam és az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv, helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szerv vagy azon gazdasági társaság, amelyben az állam vagy a helyi önkormányzat (…) legalább többségi befolyást gyakorol” – idézi a kormányrendeletből a gazdasági portál.

Kivételt csak Lázár János tehet „a beruházással érintett szakpolitikai felelős miniszter” 2023. május 19-én, azaz jövő pénteken 16 óráig benyújtott javaslatára „az állam nevében eljárva” az állami beruházásokért felelős miniszterként május 23-áig elektronikus úton felmentést adhat a szerződés automatikus érvénytelenítése alól – derül ki a rendeletből.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: