Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miközben a Fidesz ezzerrel igykeszik bizonygatni az EU-nak, hogy hazánkban van a legcsodásabb demokrácia, egy komoly hibát elkövettek: a Magyarországra érkezett tényfeltáró EU-deleágciós találkozóra nem hívták meg a fideszes bizottsági elnökök az ellenzéki tagokat. Ezzel indirekt módon be is bizonyították a magyarországi demokrácia valódi helyzetét. 

 

Vajda Zoltán, az MSZP képviselője interjúban számolt be arról, hogy  Magyarországra érkezett tegnap az Európai Parlament Költségvetési Bizottságának küldöttsége, hogy egy „tényfeltáró misszió” keretén belül megismerjék a hazai gazdasági helyzetet.

Ezért találkoznak többek között az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnökével, Vajda Zoltánnal, aki a Klubrádióban beszélt a találkozó részleteiről.

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága delegációt küldött Magyarországra, Vajda Zoltán pedig kétszer is találkozik a küldöttséggel, hétfő este, egy informális megbeszélésen és kedden napközben, egy formális tárgyaláson vesz részt.

A delegáció 4 bizottságot érkezett meglátogatni, ezek közül egyedül a Költségvetési Bizottságnak van ellenzéki elnöke, Vajda Zoltán személyében. Ismertette, hogy a delegációtól kapott levélben a bizottságok minden tagjának a részvételére nyitott az uniós küldöttség, ennek ellenére a fideszes vezetésű bizottságok kizárták az ellenzéki tagokat az ülésekről.

A szocialista politikus elmondta, ő korábban jelezte a Költségvetési Bizottság fideszes tagjai felé is, hogy szívesen vannak látva a delegáció megbeszélésén, hiszen bizalmat kell építeni az Európai Parlament felé, így ez fontos lépés.

„Én Magyarország barátja vagyok és a hazámat nagyon szeretem, a hazámat jobban szeretem, mint amennyire a Fideszt utálom” – válaszolta Vajda Zoltán arra a kérdésre, hogy az ellenzéki politikusoknak valóban célja-e, hogy Magyarország ne kapjon pénzt az Uniótól.

Az MSZP politikusa kiemelte, ő azért dolgozik, hogy hazánk megkapja a forrásokat és pont azt látja, hogy valójában a fideszesek dolgoznak a pénzek megérkezése ellen, a mostani trükközésük az ellenzéki tagok kizárásával a delegáció üléseiről is a pénzek megérkezése ellen hajtja a vizet.

 

A Vajda szerint Magyarországnak járnak az uniós források, ugyanakkor azt el kell tudnia fogadni a kormánynak, hogy az Európai Uniós döntéshozók, akik az uniós állampolgárok adóforintjai felett őrködnek, bizonyos feltételekhez kötik a támogatásokat. Hozzátette, ilyen feltétel az is, hogy a kormányzat „ne lopja el” a pénzeket.

A Költségvetési Bizottság elnöke szerint a kormányzat tudatosan lopja el a támogatásokat, ezt pedig nem szabad hagyni. Ezért a mostani találkozókon is arra fogja kérni az uniós küldöttséget, hogy alakítsanak ki egy olyan módszert, amivel a pénzek az emberekhez, az önkormányzatokhoz, a civil szervezetekhez érkeznek meg és „ne a kormányzatnak a kezei között tűnjenek el”. Összefoglalva elmondta: a pénzek járnak, de Magyarországnak, és a kormány csak rosszat tesz.

A mostani delegációkról elmondta, az Európai Parlament egy kulcsbizottsága érkezett most Magyarországra, a küldöttség tagjai között van a bizottság elnöke is. Hozzátette, hivatalosan egy „tényfeltáró misszióra” érkezik a delegáció, ahol szeretnének fényt deríteni, hogyan állnak a legfontosabb ügyek Magyarországon.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: