Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Nemzetben jelent meg egy írás arról, hogy hű de jó üzlet Magyarországnak a ferencvárosi Duna-parton megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokság. Remek írás, azonban egy aprócska kis számadatot véletlenül elhallgatott a kormány közeli újság.

Igazi jóféle propaganda írást közölt a Magyar Nemzet az atlétikai világbajnokságról, a lap azt írja, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság. A legfrissebb adatok alapján mintegy bruttó hetvenmilliárd forintba kerül a vb megrendezése, ám az elemzések alapján 130 milliárd forint feletti bevétellel is számolhat az ország.

A kormány közeli lap így részletezi a kiadásokat: közel bruttó ötvenmilliárd forint az az összeg, ami a világbajnokság közbeszerzéseinek lebonyolításáért felelős Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség honlapján megjelent. Emellett mintegy bruttó 20 milliárd forintos állami támogatást kapott a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. azóta, hogy Budapest elnyerte a rendezés jogát. A budapesti atlétikai világbajnokság teljes költségvetése így 70 milliárd forintra rúg majd.

Milyen jól hangzik ugye? 70 milliárdra 130 milliárd bevétel a hülyének is megéri. Azonban egy aprócska pici tétellel nem számol a Magyar Nemzet cikke. Méghozzá stadion építési költségével. Azt, hogy pontosan a végére mennyibe is fog kerülni a stadion még nem tudható, de egy 2022. decemberében a Magyar Közlönyben megjelent döntés nyomán 246 milliárd forintra emelkedett az atlétikai stadion építési költsége egy kormányhatározat szerint.

Tehát az atlétikai világbajnokság, nem hogy hatalmas nyereséget, hanem inkább brutális veszteséget fog hozni Magyarországnak. Ugyanis a 70 milliárdos szervezési költség mellé jön a 246 milliárd forint, ami a stadion építési költsége volt. A kettő együtt 316 milliárd, s ehhez viszonyítva  a 130 milliárd bevétel, bizony 186 milliárdos veszteséget jelent.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: