Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga László, az MSZP elnökhelyettese sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy a friss KSH adatok szerint a tavalyi évben jelentősen csökkent a magyarországi kiskereskedelmi egységek száma.

Az MSZP-s vezető rávilágított, hogy több, mint 4500 kisbolt zárt be. Ez a szám ijesztően magas, különösen annak fényében, hogy 3155 település van ma Magyarországon. Az adatok szerint közel 1500 élelmiszer és italbolt, 1000-nél több iparcikkes és csaknem 800 ruhabolt húzta le a rolót- részletezte a számokat Varga László, az MSZP elnökhelyettese

Varga a sajtótájékoztatóján elmondta, az MSZP a Mentőcsomag a háztartásoknak program keretén belül javasolja a kisboltok kompenzációját is, hogy mindenhol elérhetők legyenek az élelmiszerek.

A baloldali politikus kifejtette, hogy a boltbezárási hullám nemcsak annak a körülbelül 10-15 ezer embernek az egzisztenciáját és megélhetését sodorta veszélybe, akik a kisboltokban dolgoztak, vagy az üzemeltetésükből éltek, hanem nagy hatással van különösen azon honfitársaink élethelyzetére, akiknek a településén/lakóhelyén az utolsó kisbolt zárt be.

Varga felhívta a figyelmet, hogy a mindennapi élethez szükséges élelmiszerért és a háztartási cikkekért ma már egy szomszédos településre, vagy egy közeli nagyvárosba kell elzarándokolniuk az embereknek ahelyett, hogy a lakóhelyükön is megejthetnék a bevásárlást.

A problémát tovább súlyosbítja, hogy ez a tendencia nem állt meg. A kisboltosok továbbra is igen nehéz helyzetben vannak, hiszen az elszálló költségek mellett a vásárlóerő zsugorodásával is szembe kell nézniük. A kisboltosoknak ráadásul az ársapkás termékek miatti veszteséget is kevesebb termék árán kell behozni, hiszen egy kistelepülésen lévő bolt kínálata jóval kisebb, mint egy franchise-üzletlánc termékválasztéka.

 

A vágtató infláció miatt egyre nehezebb anyagi helyzetben vannak az emberek és egyre több mindenről kell lemondaniuk. Felmérések szerint a lakosság 60 százaléka úgy érzi, hogy be kell érnie gyengébb minőségű élelmiszerekkel, és 80 százalékuk gondolja úgy, hogy kénytelen visszafognia a fogyasztását. Ez pedig a vásárlóerő további zsugorodásához és újabb boltbezárási hullámhoz vezethet- szögezte le az MSZP-s vezető

Az MSZP többek között ezért dolgozta ki az öt pontos, Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomagját, amelynek egyik eleme a kisboltok megsegítése. Azt javasoljuk, hogy adjunk célzott támogatást/kompenzációt a hazai kisboltoknak, hogy az ársapkás termékek mindenhol elérhetők legyenek! És a kisboltok tovább üzemelhessenek!

A Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomagunk további pontjai:  Adóstopot! Töröljék el az alapélelmiszerek ÁFÁ-ját és a kiskereskedelmi különadót! Árstopot! Amíg a kormány nem hajlandó lemondani az ÁFA-bevételéről, addig maradjon a jelenlegi 8 élelmiszeren az ársapka! Ehessen mindenki! A legrászorultabb 300.000 család kapjon havi 20.000 forint értékben élelmiszer-bankkártyát! Tisztességes nyugdíjakat! Júniustól kapjanak 5%-os nyugdíjemelést a nyugdíjasok!- ismertette zárásként Varga


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: