Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely a Facebookon mutatta be a számokat. Már most brutális mértékben nőt meg Budapest önkormányzatának az adóterhe, de ezt a kormány egy dokumentum szerint tovább akarja 2024-re növelni.

Karácsony Gergely a Facebookon arról ír, hogy míg Tarlós István idején a főváros csupán 5 milliárd forint szolidaritási adót fizetett a kormánynak, most 2023-ban már több, mint 11-szeresét, azaz 58 milliárd forintot vesznek el ezen a jogcímen Budapesttől

Ráadásul a arról ír a 444, hogy a költségvetési tanács által közzétett dokumentum alapján a kormány 2024-ben az idei évhez képest 30 százalékkal megemelné a tehetősebb önkormányzatok szolidaritási adóját, így Budapestét is.

Karácsony kifejti, hogy a 30 százalékos emelés különösen annak tekintetében tűnik soknak hogy míg Tarlós István idején a fővárosi önkormányzatnak mindössze 5 milliárd forintot kellett fizetnie a fenti jogcímen, jövőre pedig 75 milliárd lehet ez az összeg. Rövid idő alatt tehát a tizenötszörösére nőne az az adóteher amit a fővárosnak be kell fizetnie  ezen a jogcímen az államkasszába.

A főpolgármester azt is hozzátette, hogy mindezt úgy, hogy a feladatellátásukhoz járó állami normatíva alig emelkedik, súlyos problémákat okozva a száguldó infláció miatt. Karácsony Gergely hozzáfűzte még azt is, hogy „mindez a napnál világosabb cáfolata annak a pofátlan hazugságnak, hogy Budapest kivéreztetésére a szegényebb települések támogatása miatt van szükség.”

 

Karácsony Gergely azt is világossá tette, hogy nem fognak beletörődni a dologba: nem fogjuk annyiban hagyni, perre megyünk a kormánnyal, megvédjük Budapestet. Végképp itt az ideje, hogy véget vessünk a Budapest-ellenes sarcpolitikának, és kiálljunk a városunkért, kiálljunk egymásért.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: