Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyorsul az elszegényedés Magyarországon- hívta fel a figyelmet Korózs Lajos az MSZP szakpolitikusa.

„Ha megnézzük az inflációt érintően minden egyes kiadási főcsoportban Magyarország az élen van, különösen az élelmiszereket illetően toronymagasan az első helyen vagyunk” – mondta Korózs Lajos, az MSZP alelnöke sajtótájékoztatóján.

Európai összehasonlításban azt mondhatjuk, hogy háromszorosa az európai átlagnak a magyar inflációs ráta.  „Az árak az egekben, a gazdasági teljesítmény pedig az árok alján” – mondta Korózs Lajos.

A háztartási energia ebben a hónapban 41,8 százalékkal drágult és ezen belül a vezetékes gáz közel 60 százalékkal drágult.  Figyelmeztető jel, hogy 15 országban radikálisan csökkent az infláció, de Magyarországon sajnos nem. Az átlagos fogyasztás radikálisan csökken az országban, szinte minden főcsoportban azt tapasztaljuk, hogy csökken a fogyasztás.

Az átlagosnál hosszabb időt fog követelni, hogy rátérjünk arra a pályára, amit kívánatosak nevezett a miniszterelnök és „megrendelte” az egyszámjegyű inflációt.

Az élelmiszerek majdnem 40 százalékkal drágultak éves viszonylatban, a lakásüzemeltetési kiadások drasztikusan növekedtek 26,3 százalékkal drágultak. Az elszegényedés folyamata hónapok óta tart, a szegényedés pedig gyorsul. A reálkeresetek hónapról hónapra mintegy 7 százalékkal csökkentek. A mediánbér, 20 százalékkal kevesebbet ér, mint egy évvel ezelőtt, a bérek nem tudnak lépést tartani az árak növekedésével.

A héten kiderült az is, hogy a nyugdíjak tekintetében nem lesz évközi kiigazítás, pedig a januári 15 százalékos nyugdíjemelést már régen megette az infláció. Volt is több javaslatunk a nyugdíjasok helyzetének javítására.

A kormány hétről hétre újabb sarcokat vet ki, a nyereségadó mellé bevezették a szochót is. „Száz forintból, ma már csak 72 forintot kap vissza az, aki a megtakarítását pénzintézetben helyezi el” – mondta az MSZP alelnöke.

A kormány egyik legújabb intézkedése a gyógyszeradó bevezetése, a 10.000 forint alatti gyógyszereknél 20 százalékos adót vetettek ki már eddig is, a 10.000 forint feletti gyógyszereknél pedig 40 százalékos adót fognak kivetni. Hazánkban ennek köszönhetően számos gyógyszer el fog tűnni a kínálatból, pedig sok gyógyszerből már most is hiány van.

„Tessenek elgondolkozni, hogy milyen kormány ez! Az adóemelés kormánya, a napi sarc kormánya” – összegzett Korózs Lajos.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: