Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MTV hamisítási botrány után áll a bál újra, most az egyik Fidesz közeli Facebook videógyáros oldal keveredett hamisítási botrányba. Egy Eszter nevű budapesti lány mondanivalóját vágták meg- szúrta ki a Telex

Nem csak az MTV hamisít, derül ki egy Eszter nevű budapesti lány Facebook posztjából. A kormánypropaganda manipulálta a nyilatkozatát, a riporter mindenképpen azt akarta kimondatni vele, hogy Karácsony Gergely főpolgármester kijelentése veszélyes- írta saját közösségi oldalán egy nő, akit az utcán szólítottak meg, aztán beleegyezése nélkül szerepelt a Budapest Beszél nevű Facebook-oldal egyik videójában.

Eszter most töröltetni akarja a tőle bevágott mondatot. A huszonéves nő a Telexnek elmondta, hogyan szólították meg az utcán, majd hogyan hitegették azzal, hogy a nyilatkozata nem fog bekerülni az anyagba, „mert nem mondta ki a lényeget”.

A Telex megkereste Esztert, aki elmondta hogyan is történt az interjú. Elmondása szerint amikor a riporter megszólította az utcán, nem mondta meg, honnan jöttek, és azt sem, hogy hol fog megjelenni az anyag. Ezt csak az interjú után kérdezte meg tőlük.

Azt mondták erre, hogy a Budapest Beszéltől vannak, és csupán a lakosság őszinte véleményére kíváncsiak. Eszter szerint a történtek fényében „ez egy meredek és hazug állítás,” és egyértelmű, hogy valójában a lejáratás volt a céljuk.

A riporter első kérdése az volt, hogy szerinte is veszélyes-e Karácsony Gergely kijelentése. Eszter azzal hárította el a kérdés, hogy nem ismeri pontosan, mit mondott az ATV-ben a főpolgármester, és ezért nem szeretne véleményt formálni egy kontextusából kiragadott mondatról.

Ennek ellenére a riporter tovább erőltette a kérdést, hogy kicsikarjon valamilyen választ belőle. Itt már egyértelmű volt Eszter számára, hogy azt akarják a szájába adni, hogy ő is elítéli Karácsony nyilatkozatát. Ezután jött az, hogy az ő nyilatkozata nem fog bekerülni az anyagba, mert nem mondta ki a lényeget. A biológia szakon végzett Esztert leginkább ez háborította fel, de nem azért, mert az ellenzékkel vagy Karácsony Gergellyel szimpatizálna.

„Teljesen mindegy, hogy melyik oldal csinálja, a manipuláció attól még manipuláció. Az egyetemen már rég kibukott volna, aki így hamisítja meg az információkat.”
Eszter utólag megbánta, hogy nem hagyta faképnél a riportert, és máshogyan nyilatkozna, ha most kérdeznék meg a témáról.

Nem ez az első eset, hogy a kormánysajtó vagy a fideszes propagandagépezet utólag manipulál egy nyilatkozatot, interjút. Legutóbb az MTV M1 Híradójának május 2-i adásában autósok nyilatkozatát manipulálták, akiket a felújított Lánchíd autómentes forgalmáról kérdeztek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: