Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Media1 szúrta ki, hogy az MTVA-nak lejár szeptemberben a külföldi utazásokra szóló keretszerződése. Szerencsére a közmédiánál nem nagyon kell spórolni, ugyanis erre a célra 30 millió forinttal többet, összességében 170 millió forintot költhet az MTVA.

Új közbeszerzést írt ki a múlt héten a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a munkatársainak külföldi utaztatására- szúrta ki a Media1.hu a múlt hét csütörtökön megjelent hirdetményt, melyből kiderül, hogy 170 millió forintot szánnak majd az állami médiavállalat dolgozóinak hivatalos kiküldetéseire. A Média1 megjegyzi, hogy ez 30 millióval több az előző, szeptemberben lejáró szerződéshez képest.

A portál részletezi, hogy a nyertes vállalkozás feladatai közé tartozik majd az Európán belüli és kívüli hagyományos és fapados járatokra szóló repülőjegy mellett a transzfer, az autóbérlés, és a vízumügyintézés is, valamint – amennyiben szükséges – vasúti hálókocsi, hajó- vagy autóbuszjegy megrendelése, és még az esetleg elvesző poggyászok miatti kártérítés rendezése is.

A Média1 megjegyzi, hogy ez a 170 millió aprópénz csupán a közmédia kasszájában, ugyanis az MTVA működtetésére a 2024-es állami költségvetésben 126,5 milliárd forint van előirányozva.

A szakportál hozzá teszi, hogy az előző kétéves szerződéshez képest több mint 20 százalékkal megnövelik a tervezett külföldi utaztatások költségeit, ugyanis 2021-ben 140 milliót különítettek el az MTVA dolgozóinak külföldi utazásaira.

A Média1 arra is rávilágít, hogy a szerződést akkor  és 2019-ben is  a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötötték, mivelhogy ez a cég indult egyedül a közbeszerzési pályázaton. Meglepő lenne ugyanakkor, ha – amennyiben indul – nem ez a cég nyerné el az idei közbeszerzést is az MTVA-nál. A Mauri utaztatja ugyanis többek közt a fideszes káderképző Mathias Corvinus Collegium Alapítványnak (MCC), a kormánypárti Batthyány Lajos Alapítványnak, valamint Orbán Viktor egyik kedvenc folyóirata, a European Conservative munkatársait is.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: