Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiller István, az MSZP parlamenti képviselője egy igencsak tartalmas hozzászólást tett az országgyűlésben a  Lázár János által jegyzett, „A kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről” – címen benyújtott törvényjavaslattal kapcsán

Hiller István a beszéde elején leszögezte, hogy itt több mint 800 kastély sorsáról van szó. Elgondolkodtató, hogy a fentiek a teljes nemzeti kulturális örökség mekkora részét képezik, majd a képviselő egy átfogó kitekintést tesz az épített kulturális örökségeink sorsáról.

Hiller egy újabb hozzászólásában kifejtette a törvénnyel kapcsolatos aggodalmait: a törvényjavaslatban az „ingyenes tulajdonba adás” és a „vagyonkezelés” két nagyon különböző joghatással bíró ügylet.
„A nem történeti Magyarország összes megmaradt kastélyának sorsáról beszélünk. Én emlékszem olyan vitára, amikor egyetlen egyről vitatkoztunk és beszéltünk, most meg az egész ilyen jellegű állományról” – emlékeztetett az MSZP országgyűlési képviselője.

Ezek a kastélyok meghatározó többsége egykori arisztokrata családok birtokai voltak. A magyar képviselőknek pedig nincs joga egy új magyar arisztokráciát létrehozni, a választópolgárok erre nem adtak felhatalmazást- szögezte le Hiller

Majd az MSZP-s képviselő leszögezte, hogy a magyar állam érdekével ellentétes, hogy a magyar állam tulajdonában lévő kastélyoknál lehetővé tegye a törvény, hogy a kastélyok magántulajdonba kerüljenek, ezzel visszafordíthatatlan folyamatokat indítana el a kormány.

A vagyonkezelésbe vétel azonban elgondolkodtató javaslat, amelyről érdemes lehet vitázni, hiszen ez bizonyos feltételekkel megvalósítható javaslat lenne.  Hiller István a felszólalása végén elmondta, hogy a tulajdonba adás elutasítandó, a vagyonkezelés lehetősége azonban megfontolandó javaslat, bizonyos garanciák érvényesülése esetén támogatható.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: