Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyakorlatilag totálisan összeomlott a Fidesz politikája, brutálisan elszabadult az infláció, ráadásul az ismert szaklap szerint újabb brutális árdrágulásra lehet számítani a boltokban. Orbánék egyszerűen nem urai a gazdaságban elindult negatív spirálnak.

Rendkívüli drágulás jön az árstop kivezetése után- írja cikkében a rangos gazdasági szaklap a Forbes. A lapnak nyilatkozó Raskó György agrárközgazdász úgy véli, hogy akár harmadával is emelkedhet az étolaj, a sertés és a csirkemell ára az árstop kivezetése után.

Ennek oka az, hogy a beszerzési ár nagyjából harmadával meghaladja a másfél éve befagyasztott eladási árakat a nagy diszkontoknál, ezért lehet ekkora az áremelkedést már most borítékolni.

Raskó azt is elmondta, hogy a csirkemell és a sertéscomb fogyasztói ára akár kilónként átlagosan 500-600 forinttal emelkedhet, 30-40 százalékos emelkedés biztos, hogy az étolajban is „benne van”; a cukornál ennél jóval magasabb. A burgonya már soha nem lesz olyan olcsó, mint az árstop előtti időszakban volt.

A Forbes arról is ír, hogy a legfrissebb inflációs adat még mindig 20 százalék felett volt, ami azt jelent, hogy  10 hónapja nem tudott e szint alá kerülni Magyarországon a pénzromlás mértéke.

A szaklap azt is megjegyzi, hogy árstopokat a kormány augusztus 1-jével vezeti ki, kérdés, hogy ez majd megdobja-e az inflációt újra? A lap a cikkét úgy zárja, hogy ezen termékek árdrágulása borítékolható, de kérdés hogy ez a többi termékre milyen hatással lesz.

Az élelmiszerek hónapok óta Magyarországon drágulnak a legjobban az Európai Unióban. Az Eurostat legutolsó adatai szerint tavalyhoz képest 34,1 százalékkal emelkedtek az árak májusra, több mint kétszeresével, mint a többi tagállamban átlagosan.

Az Eurostat szerint nálunk drágultak legnagyobb mértékben a zsír- és olajfélék is: tavalyhoz képest 33 százalékos áremelkedést mértek idén márciusban, 10 százalékkal magasabbat, mint a tagállamokban átlagosan.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: