Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kezdjük rögtön az közepén, igazából az egész történetben az a legfelháborítóbb, hogy Farkas Flórián, korábbi fideszes országgyűlési képviselő és korábbi Országos Roma Önkormányzat elnöke még szabadlábon lehet.

 

„Jelenleg az Országos Roma Önkormányzat a folyamatban lévő adóhatósági végrehajtási eljárások miatt a törvény szerinti költségvetési támogatást nem kapja meg, a bankszámlán lévő megmaradt összeget inkasszálták, azaz az ORÖ a technikai csőd állapotába került” – ezt a levelet küldte Lakatos Oszkár, a Roma Önkormányzat elnökhelyettese a képviselőtársainak, amiről a Népszava számolt be .

Lakatos cáfolta azokat a híreszteléseket , melyek szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) jelentős pénzügyi tartalékokkal rendelkezne, szerinte „a helyzet kritikus, szinte kilátástalan”. Jelen helyzetben a képviselők a tiszteletdíjat sem kapják meg.

A helyzetet tovább nehezít, hogy az Országos Roma Önkormányzat fenntartásában működő két iskola sem kapja meg a működéshez szükséges forrásokat, mert a Belügyminisztérium inkasszót jegyzett be az szervezet számlájára.

Mint, már több portál is beszámolt róla nem egyszer, a Belügyminisztérium több mint egymilliárd forintot követel vissza az Országos Roma Önkormányzattól, még Farkas Flórián elnöksége alatt elindított Híd a munka világába program visszaélései miatt- írja a 444.

Az egész történetben az a legfelháborítóbb, hogy Farkas Flórián még nincs börtönben, s nagy valószínűséggel nem is lesz, ugyanis 2022. decemberében, ha mondhatjuk azt kapta karácsonyra, hogy megszüntették az elnöksége idején történt visszaélések miatt indult nyomozást.

Akkor a 24.hu azt írta, hogy bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányos Híd a munka világába programjának ügyében

Az eredetileg ötmilliárd forintos, később 1,6 milliárdos költségvetésűre csökkentett program miatt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF is vizsgálódott. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2016-ban – példátlan módon – elismerte, hogy védhetetlen visszaélések történtek a brüsszeli pénzeket felemésztő projektben, ezért felmondta az uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal, és kötelezték a támogatás visszafizetésére.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: