Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igazi KO-t küldött a Fidesznek Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye, még a csillárról is lógtak az emberek az MSZP fórumán Szolnok városában. A téma a megélhetési válság volt, az előadók Kunhalmi Ágnes, országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke, Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke és Györfi Mihály, Szolnok alpolgármestere.

Egy újabb a propaganda média által sulykolt hazugságra cáfolt rá az MSZP, miszerint az ellenzék nincsen jelen a vidék falvaiban és városaiban. A rekkenő hőség ellenére is teltházas politikai fórumot tartott az MSZP Szolnokon.

A téma a boltokban tapintható brutális drágulás volt, hogy nem az emberekkel kellene megfizettetni a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következményeit, valamint, hogy hogyan lehetne másképp, emberközpontúbban kormányozni.

Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy az Európa-rekord hazai inflációhoz hozzájárul a magyar fizetőeszköz évek óta tartó, tudatos gyengítése, a folyamatos viaskodás az Európai Unióval, továbbá az, hogy a kormány a világ legmagasabb áfájára még a kiskereskedelmi különadót is bevezette.

„Ezek azok az okok, amik miatt ilyen drágaság van a boltokban. Az orbáni infláció a kormány első megszorító csomagja” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes. „De most jön az igazi feketeleves, amit az emberek igazán meg fognak érezni a bőrükön” – tette hozzá.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, július 4-én a kormány kijelölte azt a munkacsoportot, amely eldönti, hogy az egészségügy, a szociális lakástámogatások, jövőre pedig az oktatás rovására fognak spórolni.

„Persze, hogy az MSZP ez ellen felemeli a hangját, hiszen megint az embereken fognak spórolni. Nem elég, hogy a kormány rossz gazdaságpolitikája miatt ilyen magas az infláció, most még újabb megszorító csomagot készítenek elő” – mondta Kunhalmi Ágnes.

Kiemelte, az MSZP-nek van programja, vannak javaslatai, hogyan lehetne az országot talpra állítani anélkül, hogy a megszorítások az emberek és a családok helyzetének további megnehezítését okoznák.

Az MSZP társelnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány már a családtámogatásokon is spórolni fog, pedig ez a kormányzat eddigi zászlóshajója volt. Az MSZP szerint a kormánynak az adópolitikáján kellene változtatni, az emberek helyett a tőkét kellene megadóztatni, továbbá a társasági adót kellene növelni, hiszen a multik csak kilenc százalékon adóznak, ráadásul a kormány folyamatosan támogatja őket az adóforintokból, szemben a személyi jövedelemadóval, amely 15 százalék.

„Nem veszítené el Magyarország a versenyképességét, és mindjárt 1300-1500 milliárd forint áramolna a költségvetésbe. Nem kellene megszorító csomagokat lenyomni a magyar emberek torkán” – emelte ki az MSZP országgyűlési képviselője.

Hozzátette, akkumulátorgyáraknak nyújtott több százmilliárdos támogatásokat is meg lehetne vonni, ugyanis irracionálisan sok támogatáshoz jutnak, pedig az akkumulátorgyárak amúgy is oda települnek, ahol az autógyártás zajlik. Emellett a kormányzati propagandára és a Pénzügyminisztérium költöztetésre szánt súlyos milliárdokból is vissza lehetne vágni, így nem az embereknek kellene megfizetni a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következményeit.

Kunhalmi Ágnes végezetül emlékeztetett mindenkit, nem szabad elhinni azt, amit a kormányzat propagandagépezete megpróbál elhitetni, a nyugdíjasok figyelmét pedig felhívta arra, hogy az Orbán-kormány rajtuk is hosszú évekig spórolt a 13. havi nyugdíj visszatartásával.

A fórumon felszólalt Vajda Zoltán is, az MSZP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke. Elmondta, a Nemzeti Bank másodpercenként 5000 forintot veszít, a magyar gazdaság pedig lassan egy éve recesszióban van, az infláció pedig a múlt évben tervezett érték négyszerese.

A jövő évi költségvetést „ócska, gagyi tákolmánynak” nevezte, amelyben valódi számok helyett „lottószámok szerepelnek”. Vajda Zoltán szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai uniós forrásokat ne kapja meg Magyarország, miközben a jövő évi költségvetés számol az uniós források érkezésével.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: