Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga László, az MSZP elnökhelyettes közleményében hívta fel a figyelmet, hogy a vasúti közlekedés ismét virágkorát éli Európa-szerte, azonban Magyarország – mint az Orbán-kormány alatt sok minden másban is – ebben is fokozatosan leszakadt az uniós szinttől, mára pedig az összeomlás szélére került a hazai vasútrendszer. Ezt támasztja alá az a friss hír is, miszerint 10 mellékvonalon a vasúti személyszállítás szüneteltetéséről döntött a MÁV.

Varga azt is írja, hogy a mellékvonalak leállítását az alacsony kihasználtsággal indokolják, azonban ezt a régóta elmaradt infrastruktúra-fejlesztés váltotta ki. Az emberek használnák, ha használható lenne, azonban sokszor elavult, az utasoknak kését okozó, rendszeresen lerobbanó mozdonyok járnak ezeken a pályákon, ez pedig érthető módon nem ösztönzi az embereket a vasút használatára.

Az MSZP-s politikus leszögezte, hogy a mellékvonalak elsorvasztása súlyos csapás a vidéki Magyarországnak. Orbán Viktor és kormánya ígérete ellenére csak részben nyitotta újra a gazdasági válság miatt bezárásra került vasútvonalakat. Helyette „alibimenetrendet” vezettek be, azonban a napi 1-2 vonatpár nem csábító az utasoknak, így egyre többen pártoltak el az évek alatt a vasúti közlekedéstől.

Varga azt is kijelentette, hogy az elmúlt 13 évben az egymás követő Orbán-kormányok semmilyen érdemi fejlesztést nem hajtottak végre a mellékvonalakon, pedig jelenleg Lázár Jánosnak külön minisztériuma van a közlekedés fejlesztésére.

Az MSZP szerint alapjaiban kellene megreformálni a hazai kötöttpályás közlekedést, mivel ez egy fenntartható és környezetbarát közlekedési forma. Az új járművek beszerzése mellett a pályafelújításokra és annak karbantartására is kellene költeni és évekre előre tervezetten, ütemesen, átfogóan fejleszteni a magyar vasutat, hiszen ezen a téren is sok évtizedes lemaradásban vagyunk Nyugat-Európához képest.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: