Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindeközben a magyar propaganda média azt hazudj, hogy romokban van a baloldal és hatalmas jobboldali győzelemről cikkeznek, miközben iszonyat szoros a választási eredmény Spanyolországban. 

A legnagyobb spanyol hírportál az Elmundo adatai alapján vezet a baloldali PSOE a mai spanyol választáson, eddig a szavazatok közzel egyharmadát dolgozták fel és a spanyol szociáldemokraták több mandátumra számíthatnak, mint a 2019-es választásokon.

A mandátumok jelenlegi állása alapján a PSOE 133 mandátumot szerezhet, 2019-ben csupán 120 mandátumok volt. A jobboldali népárt jelenleg a második helyen áll, 128 megszerzett mandátummal.

A spanyol kongresszusban biztos, hogy jelen lesz a VOX nevű széljobb formáció, aki az előző választáshoz képest megfelezték a mandátumaikat, illetve még a Sumar nevű párt is bekerült a spanyol döntéshozásba.

Közben már a voksok kicsit több, mint 50 százalékát már feldolgozták, az eredmény iszonyat szoros 131 a szocialistáknak, 130 a Néppártnak. Hol az egyik, hol a másik oldal vezet egy-két mandátummal.

Már a voksok közel 70 százalékát dolgozták fel, az állás még mindig szoros és egy roppant érdekes helyzet ált elő, bár mandátum számban átvette a jobboldal a vezetést, addig a megszervezett szavazatok számában még mindig a baloldali PSOE vezet.

A néppárt eddig 5,35 millió szavazattal tart 131 mandátumnál, addig a PSOE 5.52 millió szavazattal csak 128 mandátumot birtokol.

Ezekből a számokból az látszik, hogy piszok nehéz lesz a kormányalakítás Spanyolországban, ugyanis rengeteg kis párt is szerzett egy-egy mandátumot, összesen 6 kicsi párt és 2 középpárt került be eddig.

A szavazatok 86 százalékos feldolgozottságánál a jobboldali PP némileg meglódult, és 135 mandátumra tornászta fel magát, a PSOE-val szemben, aki 123 mandátumnál áll. Azonban a választás eredménynek igazából senki sem örülhet, hiszen a kormányalakításhoz 176 mandátum kellene.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: