Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Somogy megyei Nagyatád helyi lapja is beszámolt arról, hogy a egy félkész barcsi közvécét Novák Katalin  köztársasági elnök jelenlétében avattak fel a Somogy megyei fideszes vezetők, ez lett a az újság írók veszte, menniük kellett a laptól- írja a Média1

Olyan országban élünk, hogy nem a hülye Fidesz politikusok repülnek, hanem azok akik csak tényszerűen megírják a baromságaikat. Persze nehéz dolog ez piszkosul, mert az újságírók gondolhatták, azt is hogy büszkék a félkész retyóra ezért avatják fel a köztársasági elnökkel. Na de.

Egy Somogy megyei hírportál, a  kapost.hu értesülései szerint a nagyatádi polgármester utasítására távozott az Atádhír két munkatársa a 10 ezer fős Somogy megyei kisváros önkormányzati lapjától.

Katona József főszerkesztő és Röhrig Dániel fotósnak kellett mennie az újságtól, a kaposvári internetes lap információi szerint a nagyatádi művelődési központ vezetője elismerte, hogy Ormai István polgármester utasítására történtek személyi változások az Atádhír-nél.

A bűnük főben járó volt, képzeljék beszámoltak arról, a március 29-én megjelent nagyatádi önkormányzati kiadású lapban, hogy „A barcsi közös vécén röhög a net népe”.  A cikket Katona József főszerkesztő merészelte írni.

Persze a dolgot először próbálták Fideszék szépen okosba intézni: a kapost.hu információi szerint „felsőbb utasításra” le kellett volna venni a honlapról a cikket. Ezzel a király csellel próbálták volna meg agyon hallgatni a rafinált nagyatádi fideszesek, hogy lényegében országos hírű botrány lett abból, hogy somogyi fideszes vezetők és Novák Katalin köztársasági elnök úgy avattak fel Barcson egy 400 millió forintból épített turisztikai központot, hogy annak a közvécéjében az illemhelyek közötti válaszfalak még nem készültek el.

A kapost.hu információi szerint valójában az volt a főszerkesztő menesztésének az indoka, hogy a barcsi esetről készült beszámolókat és mémeket összegyűjtő cikkét a helyi fideszes körök követelése ellenére sem törölte le, az még ma is olvasható az Atádhír honlapján.

A történtek után Katona József – aki 6 évig vezette a nagyatádi lapot és korábban a Kapos TV főszerkesztőjeként is dolgozott – április közepén köszönt el az Atádhír olvasóitól egy Facebook-posztban, melyhez egy kommentben Ander Balázs helyi jobbikos országgyűlési képviselő annyit fűzött hozzá: „Olykor elég hozzá egy-egy hivatását komolyan vevő újságíró, és a mákony hatása szertefoszlik… Köszönöm áldozatos munkád!”

Röhrig Dániellel – aki korábban több sajtófotó-pályázaton is országos elismerést szerzett – júniusban közölték, hogy a hónap végétől nem hosszabbítják meg a szerződését. Mondjuk, helyes is. Azt csendben jegyzem meg, hogy még a szocializmusban is beszámolhatott az újság arról, hogy valami baromságot csináltak vezetők. Persze, akkor is voltak dühös telefonok nyilván, csak azért ott a hülye pártkáder repült, nem az aki megírta…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: